Hei Inge,

Det er ikke bare deg. Det er ganske mange av dere. Og det var mitt poeng i min kommentar. Det er ganske mange som setter opp et «oss mot dem», og som virker å ha en digital agenda. Beskrivelsen av meg som «siste mann i rekken av et forsvarslag av tv-sjefer som forsvarer sitt medium» må jeg få lov til å oppklare litt.

For det første; jeg er ikke tv-sjef. I Omnicom Media Group har tv-sjefen vært død siden 2016. Vi gravla tv-sjefene i våre byråer i OMD og PHD for mer enn tre år siden, og arbeidet med integrerte avdelinger som jobbet med Lyd og Video på tvers av tradisjonelle og digitale flater, startet lenge før den tid. «Mitt medium» som du kaller det, er ikke tv, men en kombinasjon av tradisjonelle og digitale kanaler. Nettopp dette perspektivet gir meg overblikk til å ta tak i fakta som det virker som om store deler av bransjen overser. Fakta som ikke er mine meninger, men dokumentert gjennom forskning, prøving, feiling og læring.

For det andre; Innlegget mitt var ikke ment som en forsvarstale av lineær tv, men som en oppfordring til å fokusere. Bransjen må stille større krav til digitale formater, med hensikt om å gjøre disse bedre, for på sikt er det nødvendig. Skal digitale medier ta over stafettpinnen som annonsørenes fremste verktøy for merkevarebygging er de nødt til å «vokse opp» og bli mer modne.

Jeg er uenig i at vi må lære oss å tenke nytt på hvordan vi skal drive merkevarebygging. Prinsippene for hvordan bygge merkevare er de samme, og har blitt perfeksjonert gjennom mange år, men vi har nå flere verktøy i verktøykassa. I stedet for å ta i bruk disse verktøyene ukritisk, og forlate våre prinsipper, må vi heller sørge for at også de nye verktøyene fungerer. Jeg sier heller aldri at man kun skal bruke tv, jeg skriver at alle medier har sin rolle, og vi bruker daglig en kombinasjon for alle våre kunder.