Den tidligere Se og Hør-redaktøren Knut Haavik er død. Det opplyser familien til VG.

Haavik døde i Spania natt til fredag, 75 år gammel, opplyser sønnen Svein Arne Haavik til avisen.

- Han spilte golf så sent som i går, og døde der han ønsket å være, sier sønnen, som legger til at dødsfallet var helt udramatisk.

Knut Haavik var redaktør for Se og Hør fra første utgave i 1978 og til han gikk av i 2004.

- Det var orkan hver uke i 25 år
Han begynte sin journalistiske karriere som journalistlærling i Ullern Avis/Akersposten tidlig på 1960-tallet. Haavik fikk sitt gjennombrudd som krimjournalist i Sandefjords Blad, da han avslørte den første, norske narkotikaligaen. I 1969 ble han kriminalreporter i VG, og senere ble han nyhetssjef i avisen. Haavik sluttet i VG i 1978 for å starte den norske utgaven av det danske kjendisbladet Se og Hør. Ti år senere ble Haavik konsernsjef i Norsk Aller, en stilling han hadde fram til 2003. Se og Hør ble Aller-konsernets mest inntektsbringende og desidert mest leste blad noensinne.

Haavik deltok sammen med flere andre tidligere Se og Hør-redaktører da kjendisbladet feiret sitt 40-årsjubileum i september i fjor.

- De første 25 årene som jeg drev Se og Hør så var det orkan nesten hver eneste uke, sa Haavik til Kampanje. 

- Ødela VG og Dagbladet
Til Kampanje i 2002 sa Haavik han hadde brakt kjendisjournalistikken inn i VG og Dagbladet.

- Det er få forunt å få lese sin egen nekrolog. Men i min nekrolog vil det antageligvis stå at «man kan si mye rart om Knut Haavik, men han klarte i alle fall å ødelegge VG og Dagbladet».

Han fortsatte:

- Det jeg mener å si, er at Se og Hør ble møtt med frykt. Da Se og Hør ble en suksess med såkalt kjendisstoff, tok avisene etter – særlig VG og Dagbladet, sier Haavik til Kampanje.

Les mer: Se Knut Haavik trille terning på alle Se og Hør-redaktørene

I 2004 kom boka «En ramp i rampelyset» som var en ren selvbiografi skrevet like etter hans første kones død. Hans neste bok kom i 2006, kriminalromanen «Ulven og den røde hane».

Han har også sittet som medlem av Norsk kulturråd og Kringkastingsrådet.

Haavik, som var gift for andre gang, etterlater seg datteren Cecilie og sønnene Svein Arne og Knut jr. samt seks barnebarn.