Dagbladet har de siste årene posisjonert seg slik at mediehuset kan falle inn under pressestøtteordningen. I jakten på digitale abonnenter har Dagbladet Pluss blitt skilt ut som et eget selskap. Nå bekrefter eieren Aller Media at søknaden om pressestøtte er ferdigskrevet.

– Ja, vi kommer til å søke. Vi har i hvert fall skrevet søknaden, og skal etter planen sende den inn, men vi har ikke søkt ennå, sier konsernsjef Dag Sørsdahl i Aller Media til Dagens Næringsliv (DN).

Dagbladet kan sikre seg opp mot 20 millioner kroner av dagens pott.

Mediehuset omsatte for 608 millioner kroner i siste regnskapsår, som er et avvikende regnskapsår fra høsten 2017 til høsten 2018. Det er 3,9 prosent svakere enn året før. Driftsresultatet falt med 31 prosent til 58 millioner kroner. Avisen oppnådde rekordresultat året før.

I forrige regnskapsår sto papirinntektene for 60 prosent av totalen. Men nå i første kvartal av 2019 var de digitale inntektene størst for første gang i Dagbladets 150 år lange historie, skriver DN.

Les også: Dagbladet sto på kanten av stupet - ny bok avslører medietoppenes hemmelige kafémøter

Les også: Alexandra Beverfjord: - Jeg var bare 12 år da jeg bestemte meg for å jobbe i Dagbladet