Etter å ha stått på sidelinjen og sett både NRK og TV 2 ha suksess med sine true crime-serier «Gåten Orderud» og «Hvem drepte Birgitte Tengs», er TVNorge klar til å kaste seg på bølgen med «The Oslo Killing». Den tar for seg drapet på den danske diplomatfruen Anni Nielsen Iranzo, som ble brutalt drept i sin villa i Holmenkollen i Oslo i 1974 med sin fire år gamle datter som vitne.

Over 40 år senere fortsetter datterens jakt på svar med hjelp av produksjonsselskapet Monster og produsent Kelly Lillesund.

- Dette er en sak som er relativt ukjent for de fleste. Anni var hjemme en helt vanlig formiddag og vasket huset i Oslo da hun ble drept. Hennes fire år gamle datter var hjemme da drapet skjedde. Hun er i dag 48 år og ønsker svar på hva som skjedde. Hun er seriens hovedperson og hun kommer tilbake til Norge for første gang siden drapet skjedde, sier Lillesund til Kampanje.

Les også stort intervju med Discovery-sjef Tine Austvoll Jensen og programdirektør Eivind Landsverk: TVNorge fyller 30 år og ruller ut sin tredje strømmetjeneste (abo.)

- Falt umiddelbart i smak
Mens NRK og TV 2 har tatt for seg to av Norges mest omtalte drapssaker, skal TVNorge forsøke å få nordmenn investert i en langt mindre kjent drapssak fra 1974. Det tror programdirektør Eivind Landsverk i Discovery både kan være en fordel og en ulempe.

- Selvfølgelig er det en fordel å ta for seg kjente drapssaker, men de er også belyst på veldig mange områder. Jeg synes det er spennende å finne frem til eldre historier som ikke er løst for å dra seerne inn i mer ukjente saker, sier Landsverk.

Selv kjente han ikke til saken før han fikk den presentert av Monster.

- Jeg må vel innrømme at jeg gjorde ikke det, men da Kelly og gjengen fra Monster kom og pitsjet dette til oss, var det en historie som umiddelbart falt i smak. Den har mange aspekter og mange løse tråder. Nettopp det at datteren er hovedpersonen i serien gjør det enda mer interessant, sier han.

- Har dere møtt på noen overraskelser i løpet av produksjonen?

- Ja, det har vi. Da vi begynte visste vi ikke mer enn det som hadde stått i pressen. Vi har gjort bred research i flere forskjellige land og avdekket informasjon som er ny for familien, og vi er fortsatt i produksjon, sier Lillesund.

Setter søkelys på «Mannen som falt»
Landsverk forteller at han har vært på jakt etter en historie som kan ta kanalen inn i «true crime»-markedet.

- Ja. Dette er en forholdsvis ny sjanger i Norge, vi har sett eksempler på NRK og TV 2. Siden jeg sitter som nordisk ansvarlig for Discovery, vet jeg at krim også fenger i Danmark, Sverige og Finland. Vi har prøvd å lete etter historier i alle nordiske landene, og var først ut i Norge med denne pitsjen. Vi håper vi kan være med på å sette søkelys på uoppklarte mordsaker også fremover.

Senere på året kommer serien «Mannen som falt», som handler om Jan Wiborgs mystiske dødsfall og dramaet rundt byggingen av Gardermoen Lufthavn.

Saken fortsetter etter videoen.

Satser på allsang
Det blir ikke bare true crime på TVNorge til våren. Kanalen byr som vanlig på en miks av humor og reality, og nå kaster TVNorge seg også for alvor inn i markedet for talentkonkurranser, som TV 2 de siste årene har fått boltre seg i alene med programmer som «Idol», «Norske Talenter» og «The Voice». Anne Rimmen skal lede «All Together Now», som har hatt suksess på BBC i Storbritannia. 100 kjente og mindre kjente musikkprofiler, med Didrik Solli-Tangen i spissen, skal vurdere talentenes innsats.

- Det som skiller fra andre musikkprogrammer er den enorme veggen med musikkeksperter. Det er egentlig verdens største dommerpanel, sa Rimmen fra scenen på dagens lansering. 

Les også: Anne Rimmen på talentjakt - slik blir våren på TVNorge

Ypper mot TV 2s bloggere
Jakten på de yngste seerne fortsetter med den nye satsingen «Influenserne», der TVNorge blant annet har fått med seg Melina Johnsen og Henrik Elvejord Borg fra «Ex on the beach». Sammen med profiler som Halvor Harsem og Maren Turmo skal de dele sine hverdagslige øyeblikk med seerne på strømmetjenesten Dplay.

- Influensere har blitt et begrep også i Norge og mange har stor tilhengerskare på digitale plattformer. Vi har valgt å følge noen av dem i deres hverdag, og kapitaliserer på følgerne som mange av disse influenserne har, sier Landsverk.

- Har dere vært inspirert av «Bloggerne» på TV 2?

- Jeg må vel være så ærlig og si at jeg har fått med meg at «Bloggerne» har vært en av TV 2 Sumos aller største suksesser.