382.000 seere ble med på Nobels fredsfest på NRK1 i går. Det ga en andel på 26,7 prosent av tv-seerne. Seertallet er nesten helt likt med fjorårets tall på Nobels fredspriskonsert, som samlet 380.000 seere.

Da årets konsert ble avlyst som følge av budsjettmangel, bestemte finansmann og eiendomsutvikler Arthur Buchardt for å sette i gang et spleiselag for å stable en folkefest i borggården utenfor Oslo rådhus på beina.

Bak folkefesten står Jan Fredrik Karlsens eventbyrå All-In og The Oslo Company med Karlsens tidligere makker Trond Kvernstrøm i spissen.

Les mer: Karlsen og Kvernstrøm i tospann igjen - nå skal de lage Nobel-fest

De samlet sammen et artistlag som blant annet har bestått av Kurt Nilsen, Matoma, Julie Bergan og «Stjernekamp»-vinner Ella Marie Hætta Isaksen. Kåre Magnus Bergh og Silje Nordnes ledet programmet.

I fjor møtte fredspriskonserten konkurranse fra håndball-VM. I år måtte tv-seerne velge mellom fredsfest og «Farmen»-finale på TV 2. Nesten 800.000 valgte å få med seg det mye omtalte oppgjøret mellom årets finalister.

Les mer: Farmen-finalen mistet 120.000 seere fra i fjor