Fredag skrev Kampanje at forfatterne av boken «Alle skal ned», Lars Joakim Skarvøy og Marie Melgård, kommer med oppsiktsvekkende påstander om at «kilder i Dagbladet» skal ha røpet overfor Melgård og Skarvøy at avisen hadde et tett kildeforhold til Giske, og at Ap-politikeren skal ha gitt avisen informasjon om varslingssakene.

Nyhetsredaktør i Nettavisen, Erik Stephansen synes det er urovekkende om det stemmer at Dagbladet-ansatte har delt informasjon om kildeforhold til forfatterne.

- Det er første gang jeg har hørt en konkret påstand om at journalister har røpet hvem de har som kilder overfor kolleger, forteller Stephansen til Kampanje.

- Særlig synes jeg det lurvete hvis journalister går rundt og skryter til hverandre om hvilke «hemmelige» kilder de har, legger han til

Han synes også at det er problematisk at forfatterne av boka røper det som skal være kildene til en konkurrerende avis.

- Jeg mener kildevernet bør strekke seg lenger enn bare eget medium, sier Stephansen.

Les også: VG-journalister hevder Dagblad-ansatte røpet kildeforhold til Trond Giske

- Viktig informasjon
Det er ikke Lars Joakim Skarvøy enig i.

- Marie og jeg har ansvar for våre kilder og vi beskytter våre kilder fullt ut, og de kan stole på at vi vil beskytte de. Men vi har ikke et ansvar for andres kilder, sier Skarvøy.

Han forteller at de vanligvis ikke omtaler andres kilder, men at jobben deres først og fremst er «å avdekke kritikkverdige forhold og informere offentligheten om det».

- Vi ville la offentligheten, Ap og deres tillitsvalgte bli kjent med det som vi mener er viktig informasjon om hvem som bidro til at varslene ble lekket, og at redigerte versjoner ble spredd til pressen. Det mener jeg er viktig informasjon å få frem.

Ansvarlig redaktør i Dagbladet, Alexandra Beverfjord, svarte slik på opplysningene i boken forrige uke:

- Påstander og spekulasjoner om Dagbladet i boken får stå for forfatternes egen regning. Jeg kommer ikke til å kommentere detaljer om kildearbeid i Dagbladet, sier ansvarlig redaktør Alexandra Beverfjord i Dagbladet til Kampanje.

Les også: Hevder Bergestuen skal ha opplevd Tajik «på grensen til trakasserende»

Tror ikke Dagbladet fikk samme notat
Nettavisen publiserte 4. januar i år en sak med tittelen «Her er Giske-varslene» basert på det som skal ha vært et internt notat om varslene mot Trond Giske. «Alle skal ned» skriver forfatterne at Dagbladet-journalister skal ha lagt merke til at dokumentet som ble publisert i Nettavisen «var tilsvarende det de selv hadde takket nei til å publisere»

Dette har Stephansen vanskelig for å tro.

- Hva er grunnen til det?

- Fordi jeg vet hvor vi fikk dokumentet fra. Og dette er jo en slik påstand som er lett å slenge fram, uten å gjøre forsøk på å dokumentere den. Dessuten, og dette er viktig: Grunnen til at vi gikk ut med saken er at vi i tillegg fikk opplysningene i dokumentet bekreftet av en helt sentral kilde i Arbeiderpartiet. Og jeg har tidligere sagt at den sentrale kilden selvsagt ikke er Giske - som visstnok Dagbladet skal ha hatt et nært forhold til, sier Stephansen.