Tidligere fiskeriminister Per Sandberg kunne innkassere en seier da PFU valgte å felle Fiskeribladet på to punkter i behandlingen av klagen mot avisen i dag. Klagen var sendt inn av Per Sandbergs datter, med farens samtykke.

Fiskeribladet ble felt både for å slå fast at Sandberg og Letnes var samboere og for å skrive at PST anbefalte Fiskeribladets redaktør å anmelde Sandberg.

PST har avvist at de kom med en slik oppfordring til Fiskeribladet etter at redaktør Øystein Hage mottok en SMS fra den daværende statsråden som blant annet inneholdt budskapet «Karma vil bite dere bak, vær trygg».

Les mer: Fiskeribladet felt i PFU for å hevde at Sandberg og Letnes var samboere

Per Sandberg forteller til Kampanje at han sitter med blandede følelser etter fellelsen.

- Jeg har alltid stolt på at karma kommer, sier Sandberg.

- Det her var forventet og det er veldig bra, særlig når det gjelder Fiskeribladet, som har operert slik i flere år uten å bli tatt på noen slags måte. Så må jeg si at det er litt trist også, fordi det jobber mange gode, seriøse journalister i Fiskeribladet. Men takket være Øystein Hage og redaktørene, så blir jobben deres helt ødelagt. Det er tre personer i Fiskeribladet som ødelegger for hele bladet, og de er ikke egnet til å være journalister og redaktører noe sted, sier Sandberg.

- Ikke mindre aktuelt med søksmål
Selv om han i forbindelse med boklanseringen tidligere i uken varslet at han går bort fra tidligere trusler om å saksøke flere medier, holder han fremdeles døren åpen for å saksøke Fiskeribladet.

- Slik jeg har forstått det har de fått en gedigen smekk på en rekke områder. Nå skal jeg lese dommen, men det er ikke noe mindre aktuelt å saksøke Fiskeribladet etter denne omgang.

Redaktør: - Har svært gode kilder
Fiskeribladets redaktør Øystein Hage sier til Kampanje at de tar fellelsen til etterretning.

- Når det gjelder samboer-saken, så har vi hatt svært gode kilder i regjeringsapparatet som har bekreftet opplysningene overfor oss, og de kildene vil vi ikke røpe. Vi tar til etterretning at de ikke godtar våre anonyme kilder. Jeg vil også poengtere at Sandberg hadde mulighet til å kommentere saken, men valgte ikke å gjøre så, sier Hage.

- Tror du det kommer et søksmål nå?

- Nei, det må vi nesten bare vente og se. Men jeg har vanskelig for å se hva de skal saksøke oss for, sier Hage til Kampanje.

Da Fiskeribladet skulle intervjue paret på pressekonferansen mandag, var tonen alt annen enn hjertelig.

- Jeg snakker ikke med Fiskeribladet, sa Sandberg fort da Fiskeribladet var klare til å intervjue det bokaktuelle paret.

Les også: Isfront mellom Sandberg og redaktør: - Jeg snakker ikke med dere