I dag hadde Rolv Erik Ryssdal sin siste resultatpresentasjon som konsernsjef i Schibsted. 1. desember er etterfølgeren, Kristin Skogen Lund, på plass, hvilket betyr at Ryssdal kan konsentrere seg helt og fullt om sin nye jobb. Han blir toppsjef for den Schibsted-kontrollerte, globale rubrikkgiganten MPI, etter ni og et halvt år som mediekonsernets toppsjef. 

- Det føles litt rart, det må jeg innrømme, men akkurat nå har jeg to jobber, så det er ikke slik at jeg går rundt og er melankolsk hele tiden. Jeg jobber mer enn jeg pleier, men jeg tror det vil gi litt dårlig signaleffekt å fortelle hvor mange timer jeg jobber i uken. Jeg har nok å gjøre, det kan jeg si. Nå gleder jeg meg til Kristin kommer, for da kan jeg konsentrere meg om den nye jobben, men jeg kommer sikkert til å dukke opp på noen resultatpresentasjoner for å fortelle om MPI, sier Ryssdal til Kampanje.

- I tunge stunder kan man si alt var bedre før
- Hvordan vil du vurdere din egen innsats?

- Det har jeg ikke lyst til å svare på, men jeg kan si at jeg har fått være med på mange gode lag. Det er jeg takknemlig for. Digitaliseringen og de langsiktige trendene så Schibsted tidlig. Da jeg jeg overtok ville jeg samle alt i to hovedspor. Senere oppdaget vi hvor viktig produktutvikling og teknologi blir. Vi har videreutviklet filosofien og kulturen om å lære, prøve og feile underveis. Konkurransebildet har endret seg vesentlig ved at de tradisjonelle konkurrentene fra tidligere nå bare er noen blant mange i markedet. Alle kjemper nå mot de globale plattformene.

- Savner du «gamle dager» med den trygge konkurransen fra Bonnier, Egmont, A-pressen, Dagbladet og andre nordiske medieaktører?

 - Hehe, ja, det er lett å bli nostalgisk når man tenker på gamle dager. Verden har forandret seg.  Tenk deg hvis du jobbet i en avis og hadde en daglig utgivelse for noen år siden, nå er det oppdateringer hele tiden. Det er jo stimulerende! I tunge stunder kan man si at alt var bedre før, men det er mye mer spennende nå.

Les også:  Schibsteds mediehus svekkes av print- og GDPR-smell

Les også: GDPR ga bråbrems i reklamesalget: - Annonsører holder litt igjen (Abonnement)

- Hva har overrasket og skuffet deg mest?

- Konkurransen fra de globale aktørene ble sterkere og viktigere enn det jeg og andre kunne forutse for bare få år siden. Jeg kommer ikke på noe som har skuffet meg.

Sunde:  - Look at the numbers
Når Kampanje snakker med Schibsteds avtroppende konsernsjef, kommer styreleder Ole Jacob Sunde og avbryter intervjuet. 

- Unnskyld, jeg må bare gratulere konsernsjefen med presentasjonen, sier Sunde, som gir Ryssdal behørig ros for en «solid presentasjon».

- Hva synes du om hans innsats som konsernsjef?

Sunde peker på resultatene som lyser på veggen bak ham i VG-auditoriet i konsernets hovedkvarter i Akersgata.

- Look at the numbers.

Les også: Schibsted-topper: - Skal bygge to sterke selskaper med to sterke ledere

Les også: VG-redaktør om Skogen Lund: - This girl is on fire!

- Svært god utvikling
- Og hva blir dommen om du skal gi Ryssdal et terningkast?

- Terningkast for hans innsats de siste ni årene? Ja, det er terningkast seks, ingen tvil. Rolv Erik har greid å gi dynamikk i hele konsernet. Det har vært en svært god utvikling fra han overtok i 2009 til nå, både innenfor de skandinaviske virksomhetene og globalt. Jeg vet ikke om noen andre selskaper som organisk har utviklet så mange sterke digitale posisjoner og nettsteder globalt. Flere har gjort det gjennom oppkjøp, men ikke fra «scratch», slik Schibsted har gjort.

- Hva slags konsern er det Ryssdal overlater til den nye konserrnsjefen, Kristin Skogen Lund?

- Hun kommer til et Schibsted som har en meget sterk finansiell posisjon, som har sterke markedsposisjoner og sterke ledere. Hun får dermed et godt utgangspunkt, men det betyr ikke at hun ikke får betydelige utfordringer. Vi lever i en verden som endrer seg hele tiden.  Schibsted  skal  videreføres  fra der vi er i dag, det krever en dyktig leder og det mener jeg vi har fått.

Les også: Skogen Lund om mannsdominans: - Noe hele næringslivet sliter med