Get går inn som sponsor av den nye norske filmen om Roald Amundsen, som rett og slett har fått navnet «Amundsen». Avtalen de har gjort med Motion Blur er det første av sitt slag mellom et filmselskap og et telekom-selskap.

- Å støtte opp under norsk film, norsk underholdning og norsk kulturhistorie i denne verdenen er en del av samfunnsoppgaven og samfunnsansvaret vårt, sier Camilla Forberg, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Get.

De blir er en av sentrale samarbeidspartnerne i filmprosjektet og skal sikre at så mange av sine 1,8 millioner brukere i Norge får sett filmen, enten på kino eller på tv.

- Vi liker å si at det er det er litt Roald Amundsen i oss Nordmenn. Amundsens skiinteresse har blitt vår skiinteresse, og hans fascinasjon og beundring for naturen har blitt en del av vår kultur. Amundsen har vært med på å forme hvem vi er som nasjon og folk, og dette er en av tingene som gjør historien om Roald Amundsen aktuell i dag. Vi er veldig stolte over å ha Get med oss på laget. De bidrar til både å få filmen produsert og gjøre den tilgjengelig til hele Norge, sier Kristian Strand Sinkerud, produsent i Motion Blur.

Produksjonnsselskapet stod også bak kinosuksessen «Den 12. mann», som hadde premiere i fjor.

- Et betydelig beløp
Kommunikasjonssjef Sebastian Eidem i Get vil ikke si hvor mye de spytter inn i produksjonen.

- Det nøyaktige beløpet går vi ikke ut med, men jeg kan si at det er et betydelig beløp og Motion Blur sier at filmen ikke ville blitt noe av hvis ikke vi kom på banen. Dette er et av våre største sponsorrater i år, og med tanke på hvor mye vi bruker på spons, så sier jo det litt. Dette er viktig, sier han til Kampanje.

Les også: Get topper bransjemålinger etter reklamekampanje og Telia-oppkjøp

Avtalen sikrer Get-kundene tilgang på filmen før den dukker opp hos de andre distributørene, men den skal først gå sin gang på kino.

- Ikke i nærheten av Netflix
- Er dette Gets første steg mot å ta opp kampen med Netflix – og være med på å produsere sitt eget innhold?

- Først og fremst så handler det om å balansere innholdet vi tilbyr folk flest i Norge. Vi ser i stadig større grad at vi inkluderer store strømmeaktører i vår egen plattform, som eksempelvis HBO. Vi synes det er viktig å ha et aktivt samfunnsansvar gjennom å styrke det norske innholdet. Fortellingen om Amundsen er veldig fin, og det er bra at vi får muligheten til å få frem slike flotte historier. Vi vil balansere det norske innholdet opp mot det store strømmeuniverset.

- Men vil dere satse mer på strømmeinnhold fremover?

- Dette handler mer om kjempe med enn mot. Vi er ikke i nærheten av å konkurrere med Netflix sånn sett. Samfunnsansvaret er viktigst for oss. Måten folk konsumerer innhold på endrer seg, det er færre som går på kino og flere som strømmer. Dette blir en vinn-vinn-situasjon for oss og Motion Blur, hvor vi får bra innhold før konkurrentene våre, mens Motion Blur får flere seere og rekkevidde på noe de har arbeidet med i lang tid.