Hege Yli Melhus Ask er ansatt som ny konsernsjef i Dagens Næringsliv-eier NHST Media Group. Hun kommer fra en stilling som konserndirektør i Gjensidige som hun har hatt siden 2011.

- Jeg har fulgt utviklingen i mediebransjen med stor interesse. Den digitale transformasjonen har hatt en dramatisk effekt på sektoren, og forandringene fortsetter i et enda raskere tempo. Jeg ser frem til å jobbe med kompetente og kunnskapsrike ansatte i NHST. Vi skal kombinere teknologi, forbrukerinnsikt og digitale plattformer på en best mulig måte mens vi fortsetter å levere aktuell og viktig journalistikk, i tillegg til andre kvalitetstjenester, sier Ask i en pressemelding.

Ask er tidligere konsernsjef i Agito Nordic og konserndirektør marked i Hafslund. Hun har en Maitrise des Sciences de Gestion (tilsvarende siviløkonomgrad) fra Universite Paris IX Dauphine i Frankrike.

- Jeg er veldig glad for at Hege har takket ja til jobben som konserndirektør i NHST. Konsernet står overfor både muligheter og utfordringer i den digitale transformasjonen av forretningsmodellen sin. Styret er overbevist om at hun er den rette personen til å ta på seg disse oppgavene og at hun har evnen til å videreutvikle NHST Media Group, sier styreleder Anette Olsen i en meldingen.

Tidligere NHST-topp Gunnar Bjørkavåg ble i januar enig med styret om at han skulle fratre sin stilling 1. februar i år. Avgjørelsen kom to måneder etter at det stormet som verst rundt Bjørkavåg etter at han svarte på kritikk om ikke-eksisterende kvinneandel i konsernledelsen med å utfordre politisk redaktør i VG, Hanne Skartveit, til IQ-test og padletur.

Les mer: DN-eier om Bjørkavågs avgang: - Vi må alle ta kritikk