I fjor høst bladde milliardærene Øystein Stray Spetalen og Jan Haudemann-Andersen opp småpenger for å etablere det omdiskuterte nettstedet Resett. I tillegg til de profilerte investorene var Helge Lurås, Monica Staff, Christian Mikkel Dobloug og Håkon Wium Lie også på eiersiden. Til sammen bidro eierne med én million kroner i startkapital.

Nå er resultatet for oppstartsåret klart. Resett omsatte for 196.588 kroner. Resultat før skatt endte på minus 1.055.348 kroner.

- Resett er nystartet og det var helt som forventet at vi gikk med underskudd i 2017. Dette er en langsiktig satsning, skriver Helge Lurås i en e-post til Kampanje.

Han forteller at ambisjonene fortsatt er skyhøye.

- Vår ambisjon er å bli blant de mest besøkte nyhetskanalene i Norge. Trafikken så langt i 2018 er god. Mange av leserne er innom flere ganger om dagen. Vi oppdaterer nyheter 24 timer i døgnet og har åpent kommentarfelt ca. 20 timer per døgn.

Les også: Milliardærer bak ny nettavis

Les også: Fritt Ord-direktør om Resett: – Høres veldig spennende ut

400.000 i friske kapital
På slutten av fjoråret ga eierne Resett et lån på 350.000 kroner, men det var allerede da klart at Lurås & co ville trenge mer penger raskt. I mars takket Øystein Stray Spetalen for seg som investor. Selskapet er blitt tilført snaue 400.000 i frisk kapital så langt i år, 175.000 i mars og 221.000 i mai. Lånet på 350.000 er blitt konvertert til egenkapital.

- Er dere avhengig av å hente inn ny kapital for å fortsette?

- Det vil bli stilt tilstrekkelig økonomiske midler til rådighet for å kunne nå ambisjonsnivået. Det er allerede gjennomført to emisjoner i 2018. Totalt er det nå 19 aksjonærer i Resett. Vi kommenterer ikke kapital- eller eierstrukturen utover dette, sier Lurås.

- Hvor mange ansatte har dere nå?

- Resett har både fast ansatte og frilansere tilknyttet. Noen flere ansettelser vil foretas i 2018.

Kort Resett-karriere
Det har blåst friskt rundt Resett og Helge Lurås helt siden oppstarten i fjor høst. Bjørn Ihler ble en av de tre ansatte i redaksjonen. Ihler overlevde terrorangrepet på Utøya i 2011 og har siden den gang markert seg i blant annet debatten om terrorangrepet og massedrapsmannen og terroristen Anders Behring Breivik. Hans karriere i Resett ble svært kort. For Ihler sa opp sin stilling allerede i desember.

- Jeg ble tidlig også skuffet over mangelen på variasjon i innholdet de med redaksjonelt ansvar fikk inn fra eksterne skribenter. Jeg sluttet etter hvert å lese innhold jeg ikke selv trykket på publiseringsknappen for, sa Ihler til Kampanje.

Les også: Utøya-overlevende skal jobbe i milliardærenes nye nettavis

Les også: Bjørn Ihler slutter i Resett

Sjokkerte Presse-Norge
På nyåret ble det bråk da nettstedet Resett skal ha tilbudt 400.000 kroner i betaling for sexhistorien om Venstre-leder Trine Skei GrandeDet var Resett som først brakte ryktene om Trine Skei Grande ut i offentligheten under regjeringsforhandlingene på Jeløya. Saken ble spredt vidt i sosiale medier. Først da Grande selv valgte å stå fram og kommentere saken tirsdag, ble saken omtalt i tradisjonelle nyhetsmedier.

Les også: Presseetikere er sjokkerte over Resett

Les også: Hevder Resett tilbød 400.000 for Grande-historie

Norsk Presseforbund ville ekskludere Øystein StraSpetalen fra vervet som allmennhetens representant i Pressens Faglige Utvalg (PFU). Årsaken var at Presseforbundet ikke ønsker at allmennhetens representanter skal ha bindinger til pressen. Spetalen reagerte kraftig, men valge å selge alle sine aksjer i Resett og andre eierposter i andre medieselskaper.

Les også:  Spetalen selger seg ut av Resett