Flere av de store mediehusene har lagt frem sine tall for årets første kvartal med et noe blandet bilde på inntektsutviklingen. Schibsted økte sine inntekter fra avishusene med tre prosent, mens Dagens Næringsliv-eier NHST rapporterte om en nedgang på fire prosent. For den Schibsted-eide nettavisen E24, som konkurrerer i markedet med nettopp Dagens Næringsliv og Hegnar, viser ferske tall at omsetningen vokser sterkt.  

- Etter at vi i april i fjor omorganiserte salget i Schibsted har E24 som selskap merket en positiv effekt. Vi har fått mange flere som er ute og selger E24 og har gått fra et godt 2017 til et første kvartal i 2018 med sterk vekst på topplinjen, sier konstituert daglig leder i E24, Kjell Martin Nerstad, til Kampanje.

Les også: Tyngre for Schibsted-aviser - kostnadene øker og overskuddet faller 

Les også: Resultatsmell for DN-eier - Bjørkavåg-avgang kostet åtte mill.

Omsetningen til E24 vokste fra 18 millioner kroner til 21,7 millioner kroner i første kvartal 2018. Det var en vekst på over tyve prosent.

I den nye salgsmodellen til mediekonsernet åpnes det nå for at alle kommersielt ansatte selger flere Schibsted-produkter til sine kundesegmenter. Det betyr at E24 også nyter godt av at selgere i Aftenposten og Finn selger E24 til sine kunder.

På samme tid har E24 ansvaret for business to business-markedet i Schibsted.

- Vi hadde en vekst på B2B-salget vårt på 150 prosent i 2017. 65 prosent av omsetningen går her til E24, men vi selger også mer til andre. Det er eksempelvis en fin link mellom E24 og Aftenposten på content marketing-produkter. Vi merker også at E24 som en merkevare har styrket seg de siste årene og er et produkt som flere selskaper vil knytte sin merkevare opp mot.

Vokser digitalt
Den digitale annonseomsetningen fra produkter som display, programmatisk og content stod for 14,1 millioner kroner. Tilsvarende tall i fjor på samme tid var 12,4 millioner kroner eller en vekst på 13,7 prosent. Det er helt på høyde med hva en annen Schibsted-avis, E24-eieren VG, presterte i sitt første kvartal. 

VG hadde en digital annonsevekst på 15 prosent i første kvartal.

- Vil den veksten holde seg gjennom året?

- Vi får en veldig god mai og tror på en tosifret prosentvis vekst utover året, og det må vi nesten med tanke på alle satsingene vi nå gjør.

- Tatt en del oppstartskostnader
Selskapet har den siste tiden blant annet lansert sin Pluss-tjeneste og salg av digitalt innhold direkte til sluttbruker. E24 fortsetter også å bruke penger på markedsføringen av Min E24.

- Vi er fornøyde med at vi klarer å øke inntektene og kan satse på Min E24 og lansere pluss. Vi holder også driftsmarginen oppe og gjør det resultatmessig bedre i første kvartal selv om vi har tatt en del oppstartskostnader knyttet til E24 Pluss og fortsetter å markedsføre Min E24, sier han.

Nylig var Dagens Næringsliv-eieren NHST ute med sine førstekvartalstall og DN kunne da fortelle om «lavere aktivitet i innholdsmarkedsføringsenheten DNX».

- Vi opplever fortsatt vekst på dette produktet. Rundt 30 prosent av de digitale annonseinntektene er fra content, sier Nerstad.

Mistet sjefen til PR-bransjen
Nerstad tok midlertidig over etter at Per Valebrokk sluttet for å starte opp i det nye PR-byrået til Petter Stordalen og Jan Erik Larsen.  Han sier planen er å komme i gang denne uken med jakten på en ny publisher (ansvarlig redaktør og administrerende direktør i en og samme stilling, red. anm.).

- Når regner dere med å ha en ny publisher på plass?

- Før sommerferien er målet, sier Nerstad.

Les også: Valebrokk slutter som E24-redaktør - går til Stordalen og Kruse Larsens PR-byrå