Dramaserien «Beforeigners», på norsk «Fremvandrerne», får et totalbudsjett på 70 millioner kroner og blir blant de aller første nordiske produksjonene HBO Nordic setter i gang.

Bak serien står manusforfatterne Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin, som allerede har god erfaring med å jobbe med amerikanske strømmegiganter etter å ha skrevet tre sesonger av «Lilyhammer», som var blant de aller første originalproduksjonene fra Netflix. I likhet med«Lilyhammer», blir også «Beforeigners» produsert av Rubicon. Jens Lien skal regissere serien.

Rubicon har, som Kampanje tidligere har skrevet, vært gjennom en tøff periode med nedskjæringer. I tillegg til at Rubicon-sjefen Pål Kruke Kristiansen måtte gå, ble også alle ansatte tilbudt sluttpakke. 

De som jobbet med den nye HBO Nordic-produksjonen skal ha blitt skjermet fra oppsigelsene.

Les mer: Blodbad i Rubicon – ansatte og ledelse får sluttpakke-tilbud (abonnement)

«Beforeigners» fikk i fjor et mindre tilskudd på 250.000 kroner til utvikling, men nå har konsulentene i Norsk filminstitutt (NFI) blitt så begeistret for satsingen at de i tillegg har gitt den 9,5 millioner kroner for utvikling og produksjon.

«Med Fremvandrerne har den kresne serieleverandøren HBO funnet sitt første norske prosjekt: en uhyre original, smart, underholdende og tankevekkende satirisk science fiction», skriver konsulentene i sin vurdering.

Hovedhandlingen i serien starter syv år etter at en mengde mennesker fra fortiden har søkt tilflukt i vår tid, og skal ifølge NFI beskrive hvordan samfunnet er blitt endret av de såkalte fremvandrerne.

Kampanje har tidligere vært i kontakt med manusforfatter Anne Bjørnstad, som ikke har ønsket å kommentere satsingen. 

Den aller første originalproduksjonen til HBO Nordic blir svenske «Gösta» med Lukas Moodysson bak kamera. Dette er den kritikerroste svenske regissørens første tv-serie. Innspillingen startet i Småland i Sverige tidligere i år.

Ferske målinger viser at HBO Nordic og TV 2 Sumo kniver om andreplassen i strømmemarkedet bak Netflix. Ifølge Kantar Medias Interbuss-undersøkelse fra fjerde kvartal i fjor, har HBO Nordic en andel på 22 prosent av strømmemarkedet. Det utgjør en vekst på ti prosentpoeng på ett år.

Les mer: HBO Nordic har tatt «bakveien» inn i norske hjem - puster TV 2 i nakken