Dagens tallslipp viser at Aller-eide Se og Hør tirsdag har mistet 7,7 prosent av opplaget sitt, men beholder posisjonen som landets nest største blad og et sekssifret opplag på 101.046 eksemplarer.

Se og Hør Extra, som kommer hver fredag, mister 7 prosent og har nå et opplag på 38.150.

- Man er aldri fornøyd når det går nedover, men det er ikke så mye som vi hadde fryktet, sier sjefredaktør Ulf André Andersen i Se og Hør.

- Vi er stolte av at vi når 1,2 millioner nordmenn i uka og har en unik posisjon i underholdningsmarkedet. Nå begynner det å vise seg at transformasjonen vi står i gir resultater. Det er gledelig, fortsetter han.

Konkurrenten klarer seg bedre
Kjendiskonkurrenten 
Her og Nå fra Egmont har et lite opplagsfall på 2,1 prosent og har nå et opplag på 63.755 eksemplarer.

Andersen ser ikke mørkt på at konkurrenten har en relativt sett bedre opplagsutvikling.

- Vi er veldig fornøyd med at vår konkurrent gjør det bra. Det skjerper konkurransen vår. 

Les mer: Her er vinnerne og taperne i ukepressen

Har klokkertro på nettutgaven
Se og Hør-sjefen har ingen tro på at papiropplaget vil øke igjen i nærmeste framtid, og jobber derfor hardt med å utvikle nettutgaven.

- Vi bruker mye tid på å få opp lesertiden, aktiv bruk og skape mer synlige annonser. Vi er den merkevaren i Aller som har lengst lesetid på sakene våre på nett. Den gode historien har fått sin renessanse i kjendisjournalistikken, sier han.

- Og nå tror du også dere kan ta dere betalt på nett?

- Testene våre viser at det er villighet til brukerbetaling, men det er ikke sikkert vi skal gjøre det alene. Vi må finne ut hva som er strategisk best, at vi står alene eller at folk får et større univers å kjøpe fra.

- Skjer det noe her i inneværende år?

- Hadde vi kunne bestemt dette alene, hadde vi vært kjappe, men skal vi samarbeide, er vi også avhengig av andre. 

- Men hva tenker du om å legge saker bak betalingsmur når dere har konkurrenter som legger ut dette gratis?

- Vi ser at når vi har eksklusive saker på print med eksklusive bilder, så får vi bra betalt. Det får vi også bak betalingsmur. Du kan finne tekst andre steder, men du finner ikke bilder.

Prisgitt tv-kjendiser
Det siste året har deltakerne fra «Farmen kjendis» preget mange Se og Hør-oppslag, ikke minst takket være forholdet mellom Petter Pilgaard og Vendela Kirsebom, og Se og Hør-sjefen legger ikke skjul på at de er prisgitt tv-programmer som samler godt med seere.

- Det som er spenennde for oss er at lineær-tv holder seg såpass bra, med programmer som «Farmen kjendis» og «Mesternes mester». Dette er to familieformater som vi på mange måter er en del av og som vi lager stoff på.

- Hva gjør dere når lineær-tv ikke lenger står like sterkt og folk ikke ser på de samme programmene?

- Det gjør oss sårbare også, vi følger utviklingen til lineær-tv. Da må vi begynne å se på andre stoffområder, og kanskje skrive mer om næringslivskjendiser og politikere.

- Har årets «Farmen kjendis» levert like bra som i i fjor?

- Vi selger ikke like mye på «Farmen kjendis» i år som vi gjorde i fjor. I fjor fikk vi også romanser, men det kan hende det dukker opp nye ting underveis. «Farmen kjendis» er ikke over for kjendisjournalistikken, sier Andersen hemmelighetsfullt.

I år feirer Se og Hør 40 år, og jubileumsåret byr både på cruise for leserne og det etter planen skal bli et stort jubileumsshow.