Artikkelen oppdateres.

NHST-konsernet, som blant annet eier Dagens Næringsliv og Morgenbladet, slipper i ettermiddag sitt resultat for andre kvartal.

Konsernet omsatte for 334,5 millioner kroner i andre kvartal, som er åtte prosent mindre enn i samme periode i fjor. Driftsresultatet var på 23,8 millioner, som er en nedgang på åtte prosent. Resultat før skatt endte på 23,4 millioner, ned fire prosent.

Annonseinntektene falt med 12 prosent i andre kvartal, varsler NHST. Kun Mynewsdesk kan skilte med omsetningsvekst av mediekonsernets virksomheter. Andelen fra abonnementsinntekter har passert 50 prosent av konsernets samlede omsetning.

Her er hele rapporten fra NHST

Mediekonsernets norske publikasjoner, hvor DN er flaggskipet og den store bidragsyteren, måtte tåle fortsatt nedgang i driftsinntektene. I andre kvartal var den samlede omsetningen på 163,3 millioner kroner, et fall på seks prosent. Resultat før skatt ble 23,7 millioner, en forbedring 99 prosent.

Mest kutt i DN
Inntektene ble negativt påvirket av at påsken i år var i april, mens den i fjor var i mars. Annonseinntektene fortsetter å krympe både på papir og nett. De samlede annonseinntektene var på 54 millioner i kvartalet.

- Tilbakegangen var på linje med forrige kvartal og trenden fra siste del av 2016. opplyser NHST i en pressemelding.

Kostnadstiltak har kompensert for lavere inntekter i første halvår. I andre kvartal ble kostnadene redusert med åtte millioner kroner. Mesteparten av kuttene er blitt gjennomført i DN, men også Morgenbladet hadde noe lavere kostnader enn i samme periode som i fjor.

Abonnement vokser
Abonnementsinntektene var på 89 millioner i andre kvartal, en vekst på én million sammenlignet med andre kvartal i fjor. Vekst i digitale abonnement demmer opp for nedgangen til andre abonnementstyper. Det er særlig bedriftsabonnement som vokser.

Om utsiktene sier NHST dette sine virksomheter:

- Konsernet står fortsatt midt i en transisjonsperiode som forventes å vare i flere år. Digitaliseringen er kompetansemessig krevende og markedsmessig utfordrende. Inntektsveksten fra nye produkter og tjenester forventes over tid å overstige nedgangen i de papirbaserte inntektene. I oppbyggingsfasen kreves inves-teringer i både drift og produkter.