Samtidig med at Amedia er i spill og det jaktes på nye eiere, skjer det nok en gang nye endringer i mediekonsernets ledelse i Oslo. Karl Gunnar Opdal er på vei ut av Amedia og mediekonsernets ledelse. Han har vært konserndirektør for salg og marked siden august 2012.  

Opdal bekrefter overfor Kampanje torsdag kveld at han har planer om å slutte i mediekonsernet.

- Jeg kan bekrefte at jeg har inngått en avtale med Amedia om at jeg skal slutte i løpet av 2016. Da jeg ble direktør for salg og marked i 2012, sa jeg den gangen at jeg ville ha en tre til fire års horisont for min jobb i konsernet. Nå er tiden inne for å søke nye oppgaver, sier Opdal til Kampanje.

Ble med inn i Eriksens nye Amedia-ledelse
Opdal var konsernsjef i Edda Media fram til A-pressen kjøpte medieselskapet i 2011. Før han i 2009 ble  konsernsjef i Edda Media, var Opdal i flere år konserndirektør i Edda Media og Orkla Media, hvor han hadde ansvaret for salg og marked. Opdal er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI. Han ble med videre etter oppkjøpet i 2011 og tok plass i den nye konsernledelsen for Amedia i 2012, den gang med Thor Gjermund Eriksen som konsernsjef.

Den dagen Karl Gunnar Opdal forsvinner ut døra i det nye Amedia-hovedkvarteret i Akersgata for siste gang, er Amedia-sjef Are Stokstad den siste som er igjen i ledelsen som daværende konsernsjef Thor Gjermund Eriksen satte sammen i august 2012. 

Flere sjefer har sluttet
Amedia er ingen søndagsskole. Det har blåst friskt på toppen av konsernet helt siden sammenlåingen i 2012.  Annonsesvikt, nedbemanning, store kostnadskutt og hoderulling har skapt bølger i mediekonsernet. Sammenslåingen har vært ytterst krevende i en tid med kraftig annonsefall og digital transformasjon, og salget av TV 2 i januar 2012 utløste ingen god stemning i mediekonsernet. Dessuten har det hersket stor tvil om eierskapet etter at storeier Telenor flagget sin post til salgs i 2012. I høst bekreftet både Telenor og LO de ønsket nye eiere inn.

Kampanje har tidligere skrevet at en rekke sjefer i Amedias konsernledelse har sluttet de siste par årene. Få måneder etter at  Are Stokstad overtok sjefsjobben, gikk Sigmund Kydland og Tom Helge Rønning ut av konsernledelsen. Juni 2014 gikk nyansatt digitaldirektør Gaute Engbakk på dagen da de massive nedskjæringene førte til at alle planer om digitaloppkjøp og større satsinger ble skrinlagt. Omtrent samtidig sluttet Eirik Bogsnes og  Andreas Norvik . I august  2014 sluttet Nina Refseth som konserndirektør. I februar i år gikk Glenn Veiby av som finansdirektør i Amedia. Han spilte en sentral rolle under oppkjøpet av Edda Media i 2011.

Les også: Sjefflukt i Amedia

Les også: Avviser sjefflukt i Amedia

Foruten mannefallet i Amedia-ledelsen, har også en rekke mediehussjefer sluttet de siste årene, det vil si både direktører og sjefredaktører i Amedia-eide lokalaviser. I dag ble det kjent at Tore Dyrnes har informert styret og de ansatte om at han slutter som sjefredaktør og eneleder i Tidens Krav i Kristiansund. Nylig ble det kjent at BA-redaktør Anders Nyland nektet å underskrive en ny arbeidsavtale, som Nyland oppfattet som dårligere. Amedia svarte med å utlyse hans stilling. Det er uklart om Nyland søker på den nye stillingen.

Les også: BA-redaktør i konflikt med Amedia

Ble kjøpt av A-pressen: Karl Gunnar Opdal var konsernsjef i Edda Media da A-pressen og daværende konsernsjef Thor Gjermund Eriksen kjøpte Edda fra Mecom for 1,7 milliarder kroner 5. desember 2011.  Bildet er fra pressekonferansen samme dag den gangen. Foto: NTB Scanpix.