Aftenposten er i likhet med en rekke andre mediehus travelt opptatt med å skape nye inntektsstrømmer. Nå går mediehuset for fullt inn i markedet for innholdsmarkedsføring, kjent som Content Marketing. I løpet av sommeren starter avisen en egen avdeling for kommersielt innhold. Tidligere har Dagbladet opprettet en lignende avdeling og Aller og Egmont er også blant mediehusene som satser tungt på Content Markeing.

- Vårt mål er at innholdet vi lager i samarbeid med annonsørene skal forbedre opplevelsen av å lese Aftenposten, sier Ida Barth Anderssen, direktør for kreativt salg, i en pressemelding. 

Les også: Aftenposten jakter på premium-abonnenter

Les også: Dagbladet satser på Content Marketing

Avdelingen som skal hente inn nye inntekter til mediehuset får navnet Aftenposten brand studio. Der skal de produsere, designe og publisere kommersielt innhold for mediehusets annonsører både digitalt og på trykk.Samtidig vil avisen utforske flere nye modeller i samarbeidet med annonsører, medie- og reklamebyråer.

- Jakter bærekraftig forretningsmodell
Lars Magne Sunnanå
(34) blir innholdssjef i den nye avdelingen. Sunnanå har vært finans- og næringslivsjournalist i nærmere 10 år. Han ledet Aftenpostens økonomiredaksjon inntil han i fjor begynte som redaksjonssjef med ansvar for å utvikle redaksjonens digitale ferdigheter. I tillegg har han hatt ansvaret for Aftenpostens sosiale medier- strategi.

- Det er et økende tempo i jakten på en mer bærekraftig digital forretningsmodell i mediene. Vi ønsker å se nærmere på hvilke modeller og annonseprodukter som kan passe for oss og som er i tråd med våre etiske standarder, sier han.

Minefelt i mediebransjen
Content Marketing har utløst en pågående og meget opphetet debatt om etikk og skillet mellom redaksjonelt innhold og reklame i mediene. Sunnanå lover at mediehuset skal være nøye med merkingen av innholdsmarkedsføringen. Han får ansvaret for at den nye avdelingen etterlever de etiske kravene Aftenposten stiller til seg selv i dette arbeidet. Også en helt ny Vær varsom-plakat setter krav til medienes merking av innholdsmarkedsføring.

- Troverdigheten har vært og vil alltid være den viktigste byggestenen i Aftenpostens virksomhet. Våre lesere skal aldri være i tvil om hvem som er avsender av innholdet i våre kanaler. Vi tror ingen er tjent med uklarhet på dette området, heller ikke annonsørene, sier Sunnanå.

Les også: Vedtar ny Vær Varsom-plakat

Les også: Content-byråer erstatter Egmont-journalister

- Skal forbedre opplevelsen
Kommersiell leder i avdelingen blir Oddrun Cecilie Svegaarden (32). Hun har frem til nå har vært byråansvarlig i Aftenposten & Storby-samarbeidet.

Aftenposten brand studio blir organisert i avdelingen Kreativt salg. Enheten ledes av direktør Ida Barth Anderssen (31).

- Vårt mål er at innholdet vi lager i samarbeid med annonsørene skal forbedre opplevelsen av å lese Aftenposten og de andre avisene vi samarbeider med. Klarer vi det, er både leserne, vi og annonsørene vinnere.