I en melding fra det nyopprettede distribusjonsselskapet «Helthjem» heter det at Schibsted Media Group, Amedia, og Polaris innleder et landsdekkende samarbeid på distribusjon.

- Samlingen under navnet «Helthjem» er et ledd i en strategisk satsning for å få større volumer til distribusjonsnettverket og et svar på fallende volumer fra tradisjonell distribusjon av aviser. Vi har stor fokus på det raskt voksende markedet for hjemlevering av pakker, sier Cathrine Laksfoss, administrerende direktør i Schibsted Distribusjon, i meldingen.

I mars kunne Kampanje melde at Schibsted og Amedia hadde innledet et samarbeid om distribusjon.

Les også: Lokker abonnenter med kaffe og frokost

Samtidig som Helthjem ser dagens lys, bytter det Amedia- og Schibsted Norge-eide selskapet Mediapost navn til Helthjem Mediapost AS. Selskapet distribuerer i dag blader, magasiner, bøker og pakker.

Det nye nettverket vil bestå av totalt 5500 bud, og to millioner leveranser daglig.

- Verden er i et digitalt skifte som innebærer økende behov for at blant annet fysiske produkter blir levert til forbrukerne. Nye tjenester skal sikre at vi står solid på flere ben, sier Jørn Frydenlund, som er styreleder i Helthjem Mediapost AS og markedsdirektør i Amedia Trykk og Distribusjon.

Helthjem AS vil være 100 prosent eid av Schibsted Distribusjon AS.