I ettermiddag ble medieveteran Alf Hildrum takket grundig av som TV 2-sjef og medieleder under en større mottakelse hos TV 2 i Oslo. Blant TV 2-kolleger, medieledere, rivaler, samarbeidspartnere, næringslivstopper og politikere ble Hildrum hyllet både konkurrenter og sine egne, deriblant den danske TV 2-eieren Egmont.

-  Ditt hjerte har banket for TV 2 i snart 20 år, Alf. Helt fra den gangen du som sjef i A-pressen stod bak kjøpet av aksjer i TV 2 i 1995, har du hatt et utradisjonelt karriereforløp i TV 2. Du startet med å  gå inn i TV 2-styret, gikk ut igjen og kom inn på nytt som styreleder i 2004. I 2007 ble du  som alle vet sjefredaktør og administrerende direktør, sier styreleder Hans J. Carstensen.

Les også: Tror på fall i tv-seingen

Les også: TV 2 er årets tv-vinner

- Finanskrisen slo hardt til
Han understreket at Hildrum fikk en krevende start som TV 2-sjef.

- Din start som TV 2-sjef ble ikke helt som planlagt fordi finanskrisen slo hardt til like etter at du startet. Men du fikk gjort de nødvendige tilpasninger og siden den gang har du hatt fokus på å utvikle TV 2 videre. Jeg kunne jeg starte med å ramse opp masse tall i form av resultater, overskudd og utbytte, men jeg er sikker på at det du med rette er mest stolt over er at TV 2s strategiske posisjon er styrket på en rekke områder. TV 2 har fått flere bein å stå på i form av distribusjonsinntekter. TV 2 har styrket seg på rettighetssiden, ikke minst innen sport. Vi har hatt betydelig vekst innen digitale tjenester, særlig TV 2 Sumo og TV2.no.  Sist, men ikke minst, så har seerandelen på TV 2s hovedkanal utviklet seg positivt. Du gir fra deg nøklene til et TV 2 som er i riktig god form, sier Carstensen.

- Energinivå som en 20-åring
Han forteller at samarbeidet hele tiden vært preget av «klar tale, åpenhet og tillit».

- Det gode med deg er at man alltid vet hvor man har deg. I styret kommer vi til å savne din evne til å ta kompliserte problemstillinger helt inn til beinet.  Du evner å se de lange, strategiske linjer og samtidig ha sans for detaljene. Du gjør ikke tingene vanskeligere enn de er, du har noen relativt enkle filosofier. Ofte innleder du vanskelige saker med å si følgende: «Jeg har tvilt meg frem…» og andre ganger har du lært meg at man skal ha to tanker i hodet samtidig.

Carsten kunne røpe at det til tider kunne bli vel mye av Hildrums arbeidskapasitet.

- Vi kommer til å savne ditt gode humør. Du har et energinivå som en 20-åring. Det er nok sikkert flere som mener at din utholdenhet noen ganger kan ta overhånd. 

Charter-Svein og Hildrum
Carstensen avsluttet med å sitere fra Kampanjes «Sommerprat» fra 2013. TV 2s styreleder hadde merket seg et svar på spørsmålet «Hvis du fikk bestemme, hvem ville du utnevne til ny medieminister etter høstens stortingsvalg?». Carstensen siterte fra intervjuet med Geir Holm i Tenk Kommunikasjon:

 «Den første som falt meg inn var Charter-Svein, men det er fordi hjernen min er laget slik. Når jeg får tenkt meg om, må det imidlertid bli Alf Hildrum. Ikke så spennende valg kanskje, men får fungere som et godt eksempel på de egenskaper jeg mener er viktig: ett bein i fortiden og ett i fremtiden – samt en god kombinasjon av redaksjonelle vyer, kommersiell suksess og politisk erfaring.»

- Det synes jeg var en presis beskrivelse av deg, Alf, og ditt virke i TV 2, sier Carstensen.

Mett av møter og mas
Hildrum fikk spørsmål på mottagelsen om han synes det er tøft å forlate TV 2.

- Jeg får en myk overgang fordi jeg skal jobbe for den nye TV 2-sjefen i noen måneder, svarer Hildrum.

Han la til:

- Jeg har vært toppsjef i 33 år, som er halve livet mitt. Da blir det greit å slippe ledermøter, personalsaker og mas fra media.