Da Q Meieriene ble lansert kopierte de hele fargespråket til Tine sine produkter, uten at Tine valgte å reagere. Nå er disse fargekodene blitt et kategorispråk. Det vil si at den dagen kjedene lanserer melkeprodukter, så er det fritt frem å kopiere Tine og Q. Det skulle ikke ha vært mulig. Men for 25 år siden var ikke handelens egne merker noen trussel, slik det er blitt i dag. 

At Mondelez og Orkla inngår forlik mener jeg er en klok beslutning. Som de sier til Kampanje: «Partene anerkjenner hverandres ønske om å beskytte egne varemerkers kjennetegn, herunder farger.» Det er er veldig bra!

Det er en grunn til at Coca-Cola sin logo og flaskeform ikke er blitt kopiert. Alle som har prøvd opp gjennom historien, har blitt trukket for retten og tapt. 

Merkemarkører må være unike, og de må få juridisk beskyttelse. Jeg håper denne saken mellom Mondelez og Orkla vil føre til at norske myndigheter innser at unike merkemarkører skal få beskyttelse, også farger. Det er på tide!

Det er et helt annet fokus på merkemarkører i blant norske merkevarebedrifter i dag enn bare for noen få år siden. Det er svært positivt.