En rekke eiendomsmeglere har startet opp en ny tjeneste for salg av boliger under navnet Hjem.no. Tjenesten blir dermed en reell utfordrer til rubrikkgiganten Finn som eies av Schibsted.

Men Schibsted-analytikerne er ikke skremt over den nye konkurrenten.  

- Det vil være etisk uforsvarlig av en eiendomsmegler å ikke anbefale Finn. Hva skal man si da? Spar 1.000 kroner, og kom på en plattform med marginal trafikk, sier analytiker Øyvind Mossige til Finansavisen.

DNB Markets-analytiker Ole Martin Westgaard, som har dekning på Schibsted, har også gått prisene til konkurrenten i sømmene og han finner dem overraskende høy.

- Med Finns overlegne trafikk, tror vi det kan bli utfordrende for eiendomsmeglere å overtale selgere til å annonsere på Hjem og ikke Finn, sier Westgaard til avisen.

Aksjeanalytikeren mener prisene på Hjem.no ligger på 3.499 kroner, mens den gjennomsnittlige prisen på Finn Eiendoms var på 2.841 kroner for 2023-

Som Kampanje skrev i går har eiendomsmeglerbransjen har brukt fler år  på å lansere Hjem.no som nå skal utfordre Finns monopol på eiendomsannonser.

Eierne av Hjem.no er Bomega som igjen ledes av den tidligere Facebook-sjefen i Norge, Rune Paulseth. Bak satsingen står eiendomsgigantene Privatmegleren, Eie, Nordvik, Krogsveen, Proaktiv, Sørmegleren, Eiendomsmegler Vest og Partner.

I tillegg har de landet kommersielle avtaler majoriteten av meglerbedriftene som ikke er på eiersiden.