Den norske energigiganten Equinor er felt av den britiske reklamemyndigheten The Advertising Standards Authority (ASA). Fellelsen kommer etter en annonse som gikk ut i magasinet The Economist i sommer. I annonseteksten skriver Equinor at vind, olje, gass og karbonfangst, «alt var en del av det bredere energibildet.»

Nå mener det britiske tilsynet at Equinors annonse «var villedende fordi den utelot vesentlig informasjon om den samlede miljøpåvirkningen av Equinors forretningsaktiviteter.»  Annonsen, som er utarbeidet av reklamebyrået McCann, kan derfor ikke vises igjen i sin opprinnelige form.

Equinor på sin side hevder at annonsen var en del av en merkevarekampanje ment til å skape bevissthet om selskapet som har vært i Storbritannia i 40 år.

- Vi respekterer, men er skuffet over utfallet i Advertising Standards Authority Council. Vi tar lærdom fra dette til fremtidige kampanjer, sier presseansvarlig i Equinor i Storbritannia, Alice Baxter, til Kampanje.

Les også: Equinor takker støttespillere og motstandere i ny reklamefilm: - En mulighet til å reflektere

Det er ikke første gang Equinor er i trøbbel på den engelske øya. I september ba det britiske reklametilsynet det norske selskapet fjerne en reklameplakat fordi man «ikke kan antyde at gass er en energikilde med lave karbonutslipp.» Saken ble blant annet omtalt av NRK