Som Kampanje tidligere har omtalt varslet Elon Musk på søndag at Twitter-navnet og den kjente Twitter-fuglen var på vei ut. Allerede på mandag var Twitter-logoen endret og overgangen fra Twitter til X ble synlig for allmenheten.

Les også: Twitters logo er endret til X

Store merkevarer med base i USA har kastet seg over tastaturet for å ytre seg om endringene på nettstedet som har vært «Twitter» siden 2007.

Det var nettstedet Ad Age som først omtalte reaksjonene.

Duolingo, som er et nettsted og app som tilbyr kurs i fremmedspråk, har i likhet med Twitters tidligere logo en fugl som preger merkevaren. De lurer nå på om de nå har blitt internetts mest kjente fugl.

- Gjør dette meg til alfa-fuglen? spør de.

Hurtigmatkjeden KFC, som hovedsaklig selger fritert kylling, går imidlertid mot en mørkere form for humor:

- Vi tar gjerne hånd om den blå fuglen for deg...

Før de svarer på sin egen tweet med:

- Nåde, jeg vet at det er galt. Men hver gang jeg ser den saftige, feite fuglen fra Twitter, begynner munnen min og fuktes og lysten min å lyste, skriver de i en melding som høres noe bedre ut på engelsk:

«Mercy, I know its wrong. But every time I see that juicy fat bird from Twitter my mouth starts a waterin’ and my hanks start a hankerin’».

Andre merkevarer som Oreo og TGI Fridays håper imidlertid bare på at endringene stopper nå, og at Twitter kommer tilbake slik det var.