Saken oppdateres.

Det kommer frem i en pressemelding fredag ettermiddag.

- Vi i Toppfotball kvinner, står skulder til skulder med Ukraina og våre fotballvenner i sin frihetskamp mot Russland. Derfor har styret i TFK i dag besluttet å pause kampanjen vi har med Freia, inntil videre, står det i meldingen.

Kun et par dager før Ukraina svartelistet Freia-eier Mondelez, omtalte Kampanje Freias nye PR-kampanje. Her hadde sjokoladegiganten byttet ut fotballstjernene Harry Kane og Virgil van Dijk med kvinnelige norske fotballhelter. Kampanjen var først og fremst ment for butikk og budskapet var at man kunne vinne et møte med sin fotballhelt.

Ada Hegerberg (Lyon), Guro Pettersen (Vålerenga) og Lisa Naalsund (nå Manchester United), var blant profilene som frontet kampanjen.

Les også: Freia vraker Kane og van Dijk i ny PR-kampanje: - Vi elsker det disse jentene står for

I dag kommer det frem at også Toppfotball kvinner i fotball pauser samarbeidet med Freia.

- Denne beslutningen skyldes at Mondelez International er ført opp på Ukrainas liste over selskaper som fortsetter å ha virksomheter i Russland, sier daglig leder i Toppfotball kvinner, Hege Jørgensen i meldingen.

- Inntil Mondelez International har stengt ned sine fabrikker i Russland, så ser ikke vi at vi kan fortsette samarbeidet med Freia. Begge parter forstår at denne situasjonen er veldig vanskelig. Vi har derfor blitt enige om å pause kampanjen, inntil fabrikkene er stengt, legger hun til.

TFK har underrettet Freia om beslutningen og alle kampanjer og all form for profilering innstilles.

Fredag skriver VG at også Norges Fotballforbund fjerner Freia-produkter fra kioskene på Ullevaal Stadion.

Les også: Travel Retail Norway og Vy vurderer Freia-stopp