Vinmonopolet har landets mest fornøyde kunder, men den utrydningstruede merkevaren Flytoget kommer like bak. Det skriver Dagens Næringsliv.

- Flytogets kunder er begeistret for selskapets tjenester, sier Pål Silseth, prosjektleder i Norsk Kundebarometer, til DN.

Nylig ble det klart at Vy får overta hele togtilbudet på Østlandet, mens Flytoget kan forsvinne fra markedet når deres konsesjonen på å drifte strekningen til Oslo Lufthavn utløper i 2028.

Vy befinner seg nær bunnen av Norsk Kundebarometer. De ligger på 148. plass blant totalt 157 målte selskaper.

Konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt Marius Holm i Vy viser overfor avisen til at de har foreslått store forbedringer i togtilbudet på Østlandet. De vil blant annet øke antall avganger mellom Oslo S og flyplassen fra seks til ti per time.

Han mener oppskriften på å øke kundetilfredsheten blant Vy-passasjerene er enkel.

- Først og fremst må vi kjøre tog. Undersøkelsen er gjort samtidig som Follobanen var stengt, med store begrensinger i togtilbudet, og mange dårlige kundeopplevelser, sier han.

I Flytoget mener de resultatene fra kundebarometeret er fasiten på hvem som hadde hatt ansvaret for togtilbudet på Østlandet dersom kundene fikk bestemme.

- Vi er skikkelig glade og skikkelig stolte! sier Ida Marie Fottland, direktør kommunikasjon og bærekraft i Flytoget, til Kampanje.

- I Flytoget er vi 350 mennesker som vet at en god kundeopplevelse med tog – heldigvis - handler om så mye mer enn tog og skinner. Det handler om å fjerne friksjon for kundene. Uansett hvor på reisen de befinner seg. Det gjør at kundene stoler på oss og de vet at de får det de betaler for. Og litt til, fortsetter hun.