Nordens største finanskonsernet er ute med en ny reklamekampanje. Filmen er utarbeidet med tanke på å vise bankens oppdaterte merkevarestrategi, og skal bidra til å synligere og tydeligere banken for sine kunder. 

- Vi ønsker å vise hvilken bank vi er, og hva vi er her for. Og ikke minst at både kundene våre og potensielle kunder kjenner at vi deler ambisjonene om å gjøre litt bedre, og at vi er med som støttespillere i hvert av stegene som tas i våre kunders liv, sier markedssjefen i Nordea, Cecilie Svegaarden til Kampanje.

Hun sier «Nordea har en helt unik posisjon i Norge» selv om de er et nordisk selskap.

- Vi vil også vise at vi er en nær bank, og at verditilbudet vårt passer for alle, og at det å være nordisk forankret ikke går på bekostning av å være nær, lokal og tilgjengelig, sier hun. 

Kampanjen har fått navnet «Idéen om noe bedre» og kjøres bredt ut i sosiale medier, på TV, på trykk og i digitale medier i tillegg til på Nordeas egne kontorer og i Nordeas kanaler.

Du kan se den nye reklamefilmen her. 

Kjører på tvers av Norden
Initiativet lanseres i alle de nordiske landene, samt i Estland og Polen og reklamefilmen er produsert av Nord DDB, som har byråer i alle de fire nordiske landene. Det er byrået i København som har hatt ansvar for den kreative retningen, mens de lokale byråene har hjulpet Nordea med oversettelser, tilpassede lokale budskap.

- Etter hvert vil vi utvikle mer og flere elementer i merkevareplattformen som er godt tilpasset vår posisjon i det norske markedet, sier Svegaarden til. 

- Selv om det er mye som er likt i Norden, så er det jo også mange forskjeller. Hvordan har dere gått frem for å lage en kampanje som skal treffe godt i hele Norden?

- I Norden er vi like nok til å samarbeide, ulike nok til å dra nytte av læringen fra hverandre og differensierte nok til å ha ett hjemmemarked. Vi deler de nordiske verdiene som frihet og likestilling, vi bryr oss om fellesskapet og miljøet og følger den nordiske arven i å skape nye plattformer og tankesett, sier Svegaarden.

Hun legger til at merkevarehistorien er skapt utover markedsavdelingene. 

- Vi er stolte over det samarbeidet som er på tvers i hele Nordea som viser at vi kan gå i takt og at vi deler målet. Vi har over en god periode blitt godt kjent med hvem vi skal være for våre kunder i Norge, vi trener på posisjonen vår og vi deler historier hver dag som viser at vi gjør og er det vi sier, avslutter Svegaarden.

Hun begynte å jobbe i banken i 2020 etter å ha jobbet i et annet nordisk selskap, SAS, men da flyselskapet gjennomførte en nordisk reklameflørt med svenske kjøttboller, norsk binders og danske wienerbrød traff det ikke.

Les også: SAS snur - klipper om omdiskutert reklame

- En hyllest  
I kampanjen introduseres et persongalleri av mennesker der alle har sine unike historier, som illustrerer hvilken rolle banken har spilt i Norden og i bankkundenes liv over 200 år. Historiene handler blant annet om bærekraft, likestilling, gründervirksomhet og innovasjon.

– «Ideen om noe bedre» er en hyllest av våre kunder, og kundenes liv som er i bevegelse. Vi tror også på at hvert skritt vi tar, kan bli til fremskritt og at å jobbe mot litt bedre er veien å gå, sier Svegaarden.

Hun påpeker at Nordeas verdier er dypt forankret i de åpne, progressive og samarbeidsorienterte samfunnene som Norden er kjent for.

I forbindelse med reklamefilmen og kampanje kan Svegaarden også røpe hvordan merkevarenavnet Nordea fant sin form da banken ble etablert i 2001. Navnekonstruksjonen var en sammenstilling av «Nordic» og «Idea».

- Og vi syns begrepet passer utrolig godt i tiden vi er inne i. Det henger så utrolig godt sammen med de historiene som skapes i fellesskap med kundene og Nordea hver eneste dag.