Nordic Screens ble lansert som et YouTube-nettverk i 2014. I årene som har fulgt har mye skjedd, både på YouTube, i andre distribusjonskanaler og med selskapet selv. Nå bytter de navn til Snakk Kommunikasjon for å få frem at de driver med rådgivning i tillegg til praktisk gjennomføring av prosjekter og produksjonsvirksomhet.

- Navneskiftet er en milepæl for oss og gir grunn til å feire. Vi har holdt på med viktig og engasjerende innhold siden 2014 til de som har forlatt de tradisjonelle mediene. Det er jo en liten evighet, så fort som utviklingen går, sier daglig leder Nils Ketil Andresen.

Andresen kom fra en stilling som program- og kanaldirektør i TV 2 da han startet Nordic Screens for snart ni år siden sammen med tidligere TV 2-kollegaer Ivar Steen-Johnsen og Andreas Hatlevik.

Selskapet tapte i mange år penger, men i 2020 ble bedriften lønnsom og i 2021 satt Snakk Kommunikasjon igjen med et overskudd på 3,1 millioner før skatt av en omsetning på 30,8 millioner kroner.

Les mer: YouTube-selskap har snudd titalls millioner i tap til solid million-overskudd: - Det ser lovende ut

Snakk Kommunikasjon har i dag 20 ansatte. I tillegg til ledelsen og produksjonsavdelingen, driver Snakk Kommunikasjon to målgruppespissede avdelinger kalt Ramp og Simpl.

Simpl representerer flere store influencere som Øyunn Krogh, Snillegucci og Egil Skurdal. Kundene spenner fra Finn.no og Ikea til Innovasjon Norge og Valgdirektoratet.

- Det er spennende tider. Vi vokser og har det gøy. Vi lar oss inspirere av talentene våre, og de av oss, sier talentsjef Karoline Smådal i Simpl.

Ramp samarbeider med oppdragsgivere som har behov for å kommunisere med barn, unge og familiesegmentet. Avdelingen ledes av Stian Barsnes-Simonsen.

Ramp står blant annet bak «Toxic», som skal være den første europeiske dramaserien som er skreddersydd for TikTok.

Les mer: Milliontall for TV-drama på TikTok: - Ikke bare å presse formatet inn på denne plattformen