Pride-festivalen får med seg Norges største bank, DNB, som hovedpartner på arrangementet Oslo Pride. Leder for Oslo Pride, Dan Bjørke, er glad for at DNB nå blir hovedpartner.

- Banken har gjennom mange år gjort en viktig jobb for å styrke tilhørigheten til skeive i arbeidslivet. Som en av Norges største arbeidsgivere er DNB også et forbilde for mange andre bedrifter og organisasjoner. Derfor ser vi fram til samarbeidet, sier han.

For banken er det viktig at så mange som mulig for med seg samarbeidet og Aina Lemoen Lunde sier man i DNB «jobber for at alle skal føle seg inkludert på arbeidsplassen.»

- En av hensiktene med å bli hovedpartner for Oslo Pride er å «rope dette høyt ut» slik at flest mulig får det med seg. For samtidig som det forplikter oss til å etterleve vårt eget budskap, så setter det også forventninger til omgivelsene. Vi ønsker å bidra til at vi får et samfunn og et arbeidsliv der alle trygt skal få være seg selv og elske den de vil, sier markedsdirektør i DNB, Aina Lemoen Lunde.

- Mye arbeid gjenstår
Som hovedpartner forplikter DNB seg til å fortsette arbeidet med å legge til rette for at alle skal føle seg inkludert på arbeidsplassen.

-  Vi vet at mye arbeid gjenstår og at vi har mye å lære av Pride. Derfor er jeg sikker på at dette samarbeidet vil komme mange til gode, sier Lemoen Lunde.

Andre hovedpartnere er Ringnes, Nordic Choice Hotels og Clear Channel og tidligere denne måneden ble det også klart at Yara blir med i partnerprogrammet.  Bak Pride står foreningen Fri Oslo og Viken. 

Les også: Yara blir ny hovedsponsor for Oslo Pride

Skal delta i paraden
Banken deltok i paraden første gang i 2019. Banken var også én av ti kommersielle aktører som hadde fått plass i paraden i fjor da den skulle arrangeres for første gang etter pandemien. Denne paraden ble imidlertid avlyst som følge av terrorhandlingene på London Pub kvelden før.

Som hovedpartner vil banken i år delta i paraden i Oslo 1. juli, som er ventet å bli den største noensinne samt delta på på Pride Business Forum noen dager tidligere.  Banken sier at de også vil være synlig til stede på Pride Park på Kontraskjæret 28. juni til 1. juli

DNB har i dag en egen strategi for mangfold og inkludering og har blant annet etablert et LHBT+-nettverk som skal «spre kompetanse, organiserer eventer, profilere rollemodeller og komme med innspill til tiltak.» Banken har også fått på plass ledere for LHBT+-nettverket i Bergen, Trondheim, Stockholm, Riga, London og New York.  Ledere og ansatte gis kurs i Rosa Kompetanse.