Det melder byrået i en pressemelding tirsdag denne uken.

- Komplett Bank ønsket en tjenestetilbyder som både kunne levere kampanjeaktiviteter til eksisterende kunder og se på muligheter for ny teknisk plattform. Det nye byrået skulle rett og slett fungere som deres CRM-avdeling, sier daglig leder Arild Horsberg i Bas i meldingen.

- Komplett Bank har en kompleks set-up av ulike verktøy. Bas sin tekniske kompetanse, erfaring fra bank- og finansbransjen samt den umiddelbare personkjemien vi opplevde i møte med kunden var nok avgjørende for at valget falt på oss, fortsetter Horsberg.

Bas skal bidra med strategisk rådgiving, kampanjeplanlegging, marketing operations, kreative tjenester, innholdsproduksjon, MarTech, systemer og integrasjoner for Komplett Bank.

Chief Commercial Officer i Komplett Bank, Enok Hanssen, ser frem til samarbeidet med Bas.

- Gjennom en grundig evaluering av flere meget kompetente byråer, valgte vi Bas Kommunikasjon som vårt nye samarbeidspartner for å øke effekten av vår kundekommunikasjon. Deres erfaring, kreativitet og strategiske tilnærming til kommunikasjonsarbeid var avgjørende for vårt valg. Vi er overbevist om at deres kompetanse og ekspertise vil bidra til å forbedre vår kundekommunikasjon og bedre kundeopplevelsen, sier Hanssen i meldingen.

- Vi er allerede godt i gang med å utarbeide en kundereise for kundene i Komplett Bank, og kampanje- og aktivitetshjulet for 2023 er klart. Vi ser veldig frem til det videre samarbeidet med Komplett Bank, sier Horsberg.

På bildet øverst i saken ser du Arild Horsberg, CEO i Bas, Martin Valland, CTO i Komplett Bank, Anna Bonnegolt, prosjektleder i Bas, Enok Hanssen, CCO i Komplett Bank, Sondre Wassås, rådgiver i CPM Analytics, Fredrik Hermansen, prosjektleder i Komplett Bank, Angelica Rehnlund, content manager i Komplett Bank, Hilde Haustreis, MA-spesialist i Bas, Miriam Wallenius, teamleder i Bas og Are Solberg, COO i Bas.