- Vi kommer ikke til å gjøre noe lokalt på fotball-VM, men vil ha fokus på jul som er en av årets viktigste kampanjer i november og desember, sier Tonje Haugen, markedssjef i Coca-Cola Norge til Kampanje.

Forrige uke skrev NRK at flere av fotball-VMs sponsorer dropper markedskampanjer i Norge i forbindelse med mesterskapet, blant dem Coca-Cola.

- Alt som har blitt dokumentert viser et land med systematisk diskriminering og undertrykking som kolliderer med verdier vi liker å fremheve i vår del av verden. Det er også den verdenen hvor de store annonsørene er, sa NHH-professor og ekspert på markedsføring, Tor W. Andreassen, til NRK.

Coca-Cola droppet også OL-reklame under Beijing-OL tidligere i år.

Henter frem klassiker
Coca-Cola, som er en av FIFAs aller største samarbeidspartnere, henter i stedet opp en 27 år gammel reklameklassiker.

- Vi vet mange er glade i «Holidays Are Coming»-filmen, den har blitt en tradisjon som vekker gode minner. Derfor er vi glade for å fortelle at den kommer tilbake på norske TV-skjermer etter noen års fravær. Det tror vi mange vil sette pris på. Etter noen uker vil den avløses av fjorårets film, «Chimney», med sitt budskap om samholdet som oppstår mellom mennesker når vi møtes i ulike situasjoner, sier Haugen.

- Hva mer kan nordmenn vente seg fra Coca-Cola i juletiden?

- I over 20 år har nordmenn kunnet glede seg over at juletraileren fra «Holidays are coming» kjører landet rundt og sprer lys i mørket – akkurat som i filmen. For mange har dette blitt en tradisjon. Vi hører ofte «Nå er det endelig jul» fra folk på stedene som får besøk, sier Haugen.

Drar på turné
Hun forteller at to juletrailere fra Coca-Cola vil besøke over 60 steder i Norge i løpet av november og desember.

- I år starter Christmas Caravan sin rundtur i Tromsø 24. november. De neste ukene vil to like trailere turnere landet rundt og stoppe til sammen 61 steder. I fjor spilte vi inn en helt spesiell film over den berømte bybrua i Tromsø, som vi også i år kommer til å dele i digitale flater, sier Haugen.

Se juleklassikeren fra Coca-Cola her: