Oppdatert: Kampanje har fått tilsendt feil versjon av nominasjonslisten. Saken er oppdatert med riktig versjon. Dermed reduseres antall norske nominasjoner fra to til én.

TikTok Awards er en ny prisutdeling i regi av TikTok selv som skal hylle de beste reklamejobbene byråer og annonsører har gjort på kanalen.

De nordiske prisene deles ut i Stockholm 16. november og på listen over årets ti nominasjoner finner vi kun ett norsk bidrag.

Universitetet i Oslo er nominert i kategorien Greatest Performance. Vinneren i denne kategorien må ifølge TikTok vise til «førsteklasses håndfaste resultater». Det er reklamebyrået Pol som står bak arbeidet.

Det skal i tillegg deles ut pris i kategorien Greatest Creative, der kreativitet og autentisitet står sentralt.

- Vi ser så mange flotte kampanjer gå live på TikTok hver dag, og denne konkurransen handler om å sette søkelyset på byråene og merkevarene fra Norden som jobber hver dag for å gjøre TikTok til et inspirerende, autentisk og interessant sted for fellesskapet vårt, sier Liv Sandberg, leder i TikTok Nordics, i en pressemelding.

Vinnerne kjemper om 25.000 dollar hver i annonsekroner. Det vanker en dobbelt så stor premiepott til vinneren av The Greatest TikTok, som er den som utmerker seg mest på tvers av de to andre kategoriene. 

- Mange norske bidrag
Juryen er bredt satt sammen av byråledere fra hele Norden. Lars Eia Kirkholm, administrerende direktør i JCP PRAD, har representert Norge i juryen.

- Det var mange norske bidrag og et tett løp, sier han til Kampanje.

- Med bare ett norske bidrag blant de nominerte, skal vi konkludere med at norske annonsører henger etter sine nordiske kollegaer på TikTok?

- Je tenker at vi bare må fortsette å lage gode caser og bli enda bedre. Dette er en ny kanal, men det er kult at så mange allerede ser verdien av den.

Her er alle de nominerte (klikk på lenken for å komme til TikTok):

Greatest Performance

Bright Mind Agency for KFC Sweden

NORD DDB Stockholm for McDonald's Sweden

BEYOND11 for Girl Talk and Rødovre Centrum

Universitetet i Oslo

Rabatta

First Lady Agency for Håll Sverige Rent

Greatest Creative

NORD DDB Stockholm for McDonald's Sweden

Thrilled for Pågen

Forsman Bodenfors Daily for Netflix

TBWA\Helsinki for Whim

Kurio