Sponsor Insights årlige måling over landets mest spennende sponsorobjekter ble offentliggjort i dag. Målingen viser at Eliteserien er sponsormarkedets soleklare vinner med Den Norske Turistforening fulgt av Norges Fotballforbund på tredjeplass.

- Vi opplever en sportslig positiv utvikling, og en publikumsøkning på 5,5 prosent hittil i år. Det er naturlig nok særs motiverende for våre klubber og oss i Norsk Toppfotball å stå øverst på pallen. Vi takker samarbeidspartnerne for at stått sammen med oss gjennom pandemien og opplever oss som et verdifullt sponsorat der ressursene brukes til mye samfunnsnyttig arbeid, sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland, i en melding.

Bodø/Glimt gjør det også bra i undersøkelsen og ingen andre klubber, uavhengig av idrett, oppnår en høyere plassering.

Her kan du se listen over de mest spennende sponsorobjektene slik de kommer frem rapporten «Det norske sponsormarkedet i 2021/2022». Kilde: Sponsor Insight. 

Plassering Sponsorobjekt Svarandel i prosent
1.  Eliteserien i fotball 50
2.  Den Norske Turistforening 36
3.  Norges Fotballforbund 35
4.  Kreftforeningen 31
5.  Norway Cup 23
5. Norges Røde Kors 23
7. Norges Friidrettsforbund 21
7.  Norges Håndballforbund 21
7. Kirkens Bymisjon 21
10. Norges Skiskytterforbund 20
10. Bodø/Glimt 20

Sponsorundersøkelsen er en undersøkelse blant norske sponsorer. Blant de som har svart finner en 90 sponsor-/markedsansvarlige i norske bedrifter fra selskaper som bedriver sponsing. Utvalget har et samlet sponsorbudsjett på ca. en milliard kroner, noe som tilsvarer rundt 20 prosent av det totale norske sponsormarkedet.

Her kan du se listen over de mest spennende idrettsprofilene slik de kommer frem rapporten «Det norske sponsormarkedet i 2021/2022». Kilde: Sponsor Insight. 

Plassering Idrettsprofil Svarandel i prosent
1.  Erling Braut Haaland 47
2.  Karsten Warholm 42
3. Viktor Hovland 38
4. Casper Ruud 37
5.  Jakob Ingebrigtsen 35
6.  Martin Ødegaard 33
7. Johannes Hesflot Klæbo 29
8. Ada Hegerberg 26
9. Dennis Hauger 21
10. Mats Zuccarello Aasen 17

Da Kampanje sist tok temperaturen på de norske idrettsprofilene kom det frem at fotballfenomenet fra Jæren har et stykke opp til toppen blant Norges mest populære idrettsutøvere, men blant norske sponsorer har Haaland allerede kapret førsteplassen.