Tirsdag morgen er det Telenor sin tur til å legge frem sine regnskapstall for årets første kvartal og de viser at Telenor Norge-divisjonen må konstatere at selskapet fortsetter å miste TV-kunder. Antallet kunder faller fra 562.000 kunder til 551.000 kunder om ser utviklingen kvartal for kvartal. Det siste året har Telenor mistet 34.000 kunder.

Telenor henter i snitt ut 350 kroner per kunde i gjennomsnittlig månedlig inntekt og har i løåpet av det siste året klart å øke denne. Men den samlede inntekten fra forretningsområdet til TV og internett gikk tilbake med drøye 43 millioner kroner til 1,7 milliarder kroner i årets første kvartal om en sammenligner med tilsvarende tall for første kvartal i 2021.

Det skjer samtidig med at konkurrenten på fiber, og den aktøren som vokser raskest på TV-distribusjonsmarkedet, Altibox, ligger en krevende konflikt med TV 2 og har mistet rettighetene til å distribuere alle TV 2s kanaler til sine kunder.

Les også: TV 2 om Altibox-striden: − Samarbeidet er avsluttet

Utviklingen til Telenor med TV-produktet T-We går også feil vei sammenlignet med konkurrenten Telia. Telia holdt på sine kunder i første kvartal og har i dag 477.000 kunder og har det siste året vokst med 9.000 kunder. Det kom frem da selskapet la frem sine kvartalstall i slutten av april. 

Samlet for hele Telenor Norge-divisjonen hadde selskapet en omsetning på 6,1 milliarder kroner og et driftsoverskudd på 1,23 milliarder kroner for årets tre første måneder. Begge deler var svakere enn på samme tid i fjor.

Selskapet har globalt ved utgangen av første kvartal i år 173 millioner mobilkunder, men også her må telekjempen se antall kunder krympe på hjemmebane og det med 12.000 abonnenter.

Telenor-konsernet hadde samlet et resultat før skatt på 6,9 milliarder kroner i årets første kvartal. Det er drøyt én milliard mer enn i samme periode i fjor. Omsetningen falt rundt en halv milliard, til 27 milliarder kroner.

Konsernsjef Sigve Brekke er spesielt fornøyd med veksten i mobilinntekter og inntjening per bruker i de nordiske virksomhetene.

- Dette demonstrerer mulighetene som ligger i å tilby kvalitetsnettverk og tjenester i verdens mest avanserte telekommarkeder, sier han.

Telenor har før børsen åpner tirsdag en markedsverdi på 186 milliarder kroner etter at aksjen de seneste tre månedene har gått tilbake med drøye tre prosent. 

Her kan du se alle tallene til Telenor Norge for årets første kvartal. Alle tall i MNOK.

Telenor Norge 2022 2021 Endring i %
Omsetning 6.148 6.279 - 2
Driftsresultat 1.230 1.445 - 15