Gyro lanserer brand activation som nytt forretningsområde. 

- Brand activation er live-opplevelser som bygger merkevare og styrker omdømme mellom merkevare og målgruppe – også kalt opplevelsesbasert kommunikasjon. Opplevelsene inviterer målgruppen til å engasjere seg direkte med merkevaren, enten fysisk, digitalt - eller helst i kombinasjon, sier Trine Richardsen, administrerende direktør i Gyro.

Forretningsområdet får en skikkelig kick-start med Norges sterkeste merkevare Vipps på laget. Sammen skal de produsere en #NullStress-Lounge på Ekebergsletta under årets Norway Cup. Cupen har ikke blitt arrangert siden 2019.

- Idrett og frivillighet betyr mye for oss i Vipps, og nettopp derfor har vi lyst til å være med å gjøre verdens største og hyggeligste fotballturnering litt mer oransje. Med oss på laget har vi Gyro som vil sørge for at vi møter alle på sletta med smil, entusiasme og glede. Vi er i trygge hender hos flinke folk, og føler oss temmelig sikre på at vår «nullstress-sone» på Ekeberg blir akkurat det, sier Anette Hyttemoen, Markedshode i Vipps.

Les også: Vipps troner øverst som Norges sterkeste merkevare: - Konkurransen er ekstrem

Har erfaring på området
Richardsen forteller at de allerede har fått på plass et godt team.

- Vi har over tid rekruttert flere kompetansepersoner som nå inngår i dette forretningsområdet, og vi er utrolig glade for hva denne gjengen allerede har fått til, og gleder oss til å virkelig sette fart nå med blant annet dette Vipps samarbeidet, sier Richardsen

Gyro har, tross at dette nylig ble lansert som forretningsområde, allerede erfaring med brand activations i samarbeid med blant annet Netflix, Sopra Steria og Munch.

- Vi ser at sterke live-opplevelser blir en enda viktigere del av markedsmiksen, og vi merker økt etterspørsel etter vår kompetanse innenfor denne kommunikasjons-disiplinen. Det er derfor en naturlig videreutvikling for Gyro som eventbyrå å ta en sterkere posisjon innenfor marketing og opplevelsesbasert kommunikasjon, sier Richardsen.

Kommunikasjon på målgruppens premisser
Stine Amundsen
, kreatør og et av de nyeste tilskuddene i Gyro, og har tidligere erfaring på forretningsområdet. Hun kommer fra Nova Vista og begynte i Gyro i august.

- Min erfaring ved brand activation er at det føles mer organisk for deltagerne, og ikke minst mer troverdig. God kommunikasjon burde skje på målgruppens premisser, det er da man virkelig treffer. Og for oss som jobber med det brand activation kan jeg vel si at dette også åpner for mye kreativitet og direkte interaksjon med målgruppen - og det er der magien skjer, sier Amundsen.

I tillegg til Amundsen består Brand Activation teamet i Gyro av rådgiver Hilde Reljin med bakgrunn fra internasjonale merkevarer og kultur, filmprodusent og rådgiver Erlend Gjertsen, og kreatør og Some-rådgiver Talia Sofie Gran.