Prisen «Årets markedsfører» er en tradisjonsrik pris i foreningen for markedsførere i Trondheim og i år gikk det som heter «Robert Millar-prisen» til bolighusleverandøren Norgeshus. Norgeshus får prisen mye på grunn av måten de har evnet «å løfte merkevaren i en bransje der mange oppleves som litt like.»

- Denne aktøren satset frisk og utradisjonelt for sin bransje i 2021.De har støttet opp en bred og overordnet strategisk plan med godt innhold og spennende grep i nye kanaler. I tillegg til bred og målrettet markedsføring, kan de også vise til mindre kampanjer mot skreddersydde målgrupper – hele tiden med et stort fokus på branding. Ved hjelp av god research kan de også vise til smarte og riktige kanalvalg, sier juryleder og styreleder i Trondheim Markedsforening, Mats Muri Løberg.

Norgeshus hadde blant annet benyttet seg av virkemidler som Snapchat og sponsorat av «Farmen» på TV 2.

- De har gjort taktiske grep på egne nettsider, automatisert annonseringsplattformen sin og hele veien hatt tydelige mål på hvor og hva de vil gjøre med brukerne sine gjennom hele kundereisen. Denne casen har gitt gode resultater på flere nivåer, hvor de nå har tatt en synlig markedsposisjon. De kan vise til solide målinger både når det kommer til konverteringer, annonseresultater og bransjemålinger. Dette er en faglig meget godt gjennomarbeidet case, fortsetter Løberg.

Til sammen ble det vurdert 15 innsendte bidrag. Av dette plukket juryen ut de syv beste bidragene som fikk presentere sine arbeider. I finalen kjempet Norges med Impulse og NTE og prisen ble delt ut på «Markedskonferansen» i Trondheim denne uken.

- Det var veldig solide nominerte, og Norgeshus vant til slutt på sitt tydelige fokus på merkevarene i alle aktiviteter, sier Løberg videre.

Det var en meget fornøyd markedsdirektør i Norgeshus, Benn Båtvik, som tok imot prisen.

- Vi er veldig stolte over å vinne «Årets Markedsfører». Jeg ønsker å takke våre samarbeidspartnere og ikke minst våre ansatte som gjør en kjempejobb med å bygge vårt renomme. Og jeg vet hva vi skal bruke premien på, og det er å ansette flere folk for vi er i vekst, sier Båtvik.

Også Markedsføringsforeningen i Oslo deler ut en tilsvarende prisen og den gikk i år til Bufdir.