I desember 2020 gjennomførte Diplom-Is en større oppussing av merkevaren som blant annet medførte en modernisering av maskoten Diplom-Is-jenta som tidligere var ikledd en selskinnsdrakt inspirert av inuittenes bekledning. Den ble byttet ut med lue og vinterjakke. Navnet «Eskimonika» var også historie.

Les mer: Diplom-Is endrer inuitt-logo: - Vi ønsker ikke å støte noen

Nå er iskremprodusenten klar med et helt nytt kommunikasjonskonsept som har fått navnet «Hent frem barnet i deg» 

- «Hent frem» har som mål å knytte hele Norge tettere til Diplom-Is, sier Marianne Grøtte, leder merkevare og kommunikasjon i Diplom-Is.

Ifølge merkevare- og kommunikasjonssjefen handler iskrem ikke bare om smaken, men om følelser og minner.

- Konseptet skal være med på å skape en følelse av fellesskap og ikke minst barnlig begeistring, våre «hemmelige» ingredienser som understreker hva som bor i merkevaren. Vi tar utgangspunkt i de fine iskremøyeblikkene folk har, dette ønsker vi å spinne videre på gjennom nytt konsept. For vi vet at det er følelser folk husker best når de ser en reklamefilm på TV, eller i andre digitale kanaler, fortsetter hun.

Det er reklamebyrået Pol som står bak kampanjen.

- Innsikten bak de første uttakene er det faktum at man kan bestemme selv når man blir voksen. Og at vi alle har godt av å gjøre litt mer av de tingene vi lovet oss selv som barn, sier rådgiver Monika Augustsson i Pol. 

- Dette er den største sommerkampanjen på vegne av Diplom-Is på flere år. Jeg tør påstå at ingen som spiser is er sure, og med dette konseptet understreker vi nettopp det, legger Marianne Nygård-Hansen, merkevaresjef i Diplom-Is til.

Målet å skape den gode følelsen for alle som kjenner seg igjen i budskapet, forteller hun.

- Pre-testene vi har gjort viser lovende resultater, og det gir en god indikasjon på at det bor masse i konseptet. 

Filmene er produsert av Einar Film med Aksel Hennie på regi og Rut Solli som produsent.

Les også: Ny Diplom-Is-logo får skryt