Nettbokhandelen Bookis, som har fått Schibsted på laget, har hatt en betydelig vekst under pandemien. Nå ansetter selskapet, som selger både nye og brukte bøker, flere nye mennesker for å møte veksten.

- Vi trenger mennesker som ser løsninger, og som passer inn i den kulturen vi har skapt. I Bookis er vi ekstremt opptatt av å legge forholdene til rette for å jobbe smart og effektivt i hverdagen. Det preger kulturen vår, sier Kine Bergseth, markedsdirektør i Bookis, til Kampanje. 

De to nye er Sara Dahlqvist som kommer fra et annet Schibsted-selskap, Lendo, og Cathrine Waleria Fredriksen fra Pepsi.  

– Sara og Cathrine tikker av på alle boksene våre. De er to bra damer som både innehar de personlige og sosiale egenskapene Bookis leter etter, men de er også drivende dyktige i faget sitt. De kommer til å passe glitrende inni Bookis begge to, sier Bergseth som selv begynte i Bookis i april 2021.

Les også: Bok-gründere henter 60 millioner – Schibsted og svensk - rubrikk-gründer sprøyter inn penger

- Utrolig spennende virksomhet
Dahlqvist starter som ny markedssjef i Sverige og har foruten erfaringen fra Lendo fra fra merkevarebyggende kommunikasjon i Norwegian.

- Bookis er en utrolig spennende virksomhet å få lov til å bli en del av. De utfordrer en satt og konservativ bokbransje med innovasjon og bærekraft. Jeg streber etter kreative løsninger for merkevarer som evner å skille seg ut, og Bookis passer meg perfekt, sier Dahlqvist.

Waleria Fredriksen går inn i rollen som performance manager i Bookis og tar med seg erfaring fra digital markedsføring fra sterke internasjonale merkevarer fra både Hurtigruten og Novasol i tillegg til PepsiCo. Fredriksen har allerede rukket å bli fascinert over både tempoet og entusiasmen i Bookis.

- Det føles ekstra godt å returnere til performance-miljøet og jobbe mot en grønnere verden med et produkt som gir meg personlig mye mening og glede, sier Fredriksen.

Kine Bergseth sier videre at Bookis fortsetter å ansette og at selskapet håper å ha enda nye 11 personer på plass før sommeren.