Prisen Årets Markedsfører skal for 22. gang deles ut av Markedsføringsforeningen i Oslo (MFO) i samarbeid med Markedsforbundet. Nytt i år er en spesiell premie til markedsføreren som stikker av med den gjeve tittelen: I samarbeid med Schibsted vil årets vinner få synlighet til en verdi av én million kroner av mediekonsernet.

- Vinneren velger selv om det skal brukes til å nå bredt ut i befolkningen, om det skal spisses mot definerte målgrupper, eller om det skal aktiveres mot eksisterende kundebase, sier Cecilie Eriksrud, direktør for salg- og merkevareutvikling i Schibsted Marketing Services.

Det er første gang mediekonsernet blir med og støtter denne kåringen. Ifølge en melding heter det at «målet er at dette skal bidra til å eskalere og forsterke Årets Markedsfører til videre vekst.»

Årets markedsfører er en kåring som skal «stimulere til nyskaping, kreativitet og innovasjon innenfor faget, samtidig som dyktige markedsføreres arbeid og resultater blir fremmet og anerkjent.» Daglig leder i MFO, Anna Hvinden, ser frem til et spennende samarbeid, og å få inn søknader fra alle deler av bransjen.

- Premien skal oppfordre både store og små til å sende inn sine bidrag. På lik linje som alle tidligere år handler prisen ikke om hvem som har nådd flest eller hatt høyest spending det seneste året, men om det sterke, helhetlige arbeidet med innsikt og strategi som gir effekt.

- En stor ære og spenning
For å avgjøre hvem som stikker av med seieren er et knippe dyktige markedsførere på tvers av bransjen blitt håndplukket til å utgjøre juryen. Anders Bakke Ingebrigtsen, nestleder i MFO sitt styre, er årets juryleder.

- For oss i juryen er det både en stor ære og spenning i å vurdere et så stort spekter av godt marketingfaglig arbeid, sier Ingebrigtsen.

Kåringen har opplevd en økende oppmerksomhet og antall søknader de siste årene, noe jurylederen begrunner i at stadig flere ser helhetlig på effekt, samt over en lengre horisont.

- Spesielt fra markedsavdelingene hører vi om en stor stolthet i å bli nominert, noe jeg tror handler om at prisen reflekterer det systematiske, helhetlige arbeidet gjennom året, og ikke bare en enkelt kampanje eller lansering, legger Ingrbrigtsen til.

I juryen finner vi blant annet Kampanjes egne Dag Robert Jerijervi. Her er listen over alle årets jurymedlemmer:

Anders Bakke Ingebrigtsen (juryleder), VP Marketing i reMarkable.
Trond Blindheim (fagleder), dosent Høyskolen Kristiania
Helene Johnsen, direktør for marked og medlemsservice i Tekna
Camilla Martinussen, daglig leder i Goods
Torgeir Vierdal, byråleder i Anorak
Kristian Bye, administrerende direktør i Bedd
Hilde Haugen Kallevig, direktør for merkevare og marked i Hydro
Dag Robert Jerijervi, journalist i Kampanje
Margrethe Solvang, Parner Lead i Google
Andreas Mjelde, partner og grunnlegger i Two
Agnes Bling Orgland, markedssjef i Naturli´ i Orkla

De siste frem årene er det Tekna (2020), Sats (2019), Thon (2018), Tise (2017) og Kolonial (2016) som har stukket av med seieren.