Med produkter som Budweiser, Corona og Stella Artois har AB InBev (Anheuser Busch-InBev) noen av verdens sterkeste merkevarer på markedet for øl verden over, men også på det norske markedet satses det stadig mer. InBev har holdt det gående i Norge siden 2019 med egen organisasjon, men nå vil selskapet vokse ytterligere gjennom en langsiktig avtale med musikkfestivalen og strandfesten Palmesus.

- Palmesus er Skandinavias største strandfestival og Norges proffeste sponsorpartner. De har over tid laget en helt unik og spennende opplevelse for både publikum og partnere, og vi ser at det er klaff på mange verdier for oss og dem, sier Philip van der Stegen, AB InBev norgessjef i en melding.

Etter å ha fått 27 millioner kroner i koronastøtte fra staten på grunn av restriksjonene knyttet til covid-19, er det nå klart for en form for støtte og mer presist en Corona- og Budweisser-støtte.

Ifølge Finansavisen så er det snakk om en avtale i størrelsesorden 10-20 millioner kroner uten at van der Stegen vil bekrefte noe tall. Målgruppen til Palmesus bør imidlertid være interessant med en kapasitet på rundt 60.000 deltakere og en snittalder på 25,9 år. Festivalen har også blitt kåret til «årets sponsorobjekt» i Norge to av siste tre år.

Van der Stegen trekker også frem samarbeidet med byrået No Sleep till Brooklyn, som har Palmesus på eiersiden.

- De har en sterk strategisk forståelse for 18-30 markedet og ikke minst for våre merkevarer. Dette er en unik avtale som på mange måter gjør de til en forlenget del av vår marketingavdeling, som kan hjelpe oss med å skape mer synlighet for våre merkevarer innenfor det norske regelverket, sier van der Stegen.

Palmesus ble startet som en venners-venners fest i 2009 på Bystranda i Kristiansand, men vokste fort til å bli blant Nordens mest attraktive festivalkonsepter og kommersiell direktør Ketil Børstein Stensrud mener AB InBev er en perfekt partner for Palmesus.

- Vi er blitt et stort og proft marketingmiljø som følger våre gjesters ønsker, behov og vaner nøye, og noe av det de ønsker seg er sterke, tydelige og gjerne internasjonale brands. Samtidig får vi en mulighet til å løfte våre partnere opp og frem med riktige assosiasjoner, så dette er win-win, sier Stensrud.

Han sier planene allerede er klare for neste års byfest i Kristiansand etter to år med pandemi. Nå er målet å overgå alle tidligere års festivaler og 80 prosent av billettene er allerede utsolgt selv før artistene er sluppet.

- Det er en ære å kunne få med verdens største bryggeri på laget. Derfor er avtalen langsiktig og gjelder for de neste fire årene. AB InBev blir med dette en av de største avtalene vi noensinne har inngått, noe som langt på vei bekrefter Palmesus’ utrolige posisjon i markedet, sier han.