Aris Theophilakis er tilbake - starter nytt byrå sammen med årets sponsorobjekt

- Han vil bli en faglig påle i systemet, sier daglig leder i det nye byrået

Publisert / Oppdater

Tobias Fredø
Tobias Fredø Journalist

Strandfestivalen Palmesus, som i vinter stakk av med to gull under årets Sponsor- og eventpris på Ullevål, utvider nå sine horisonter når de i disse dager slår seg sammen med eventbyrået Headliner og designbyrået Fundament, for å danne marketingbyrået NosleeptillBrooklyn.

Med seg på laget har de tidligere Futatsu-gründer og leder, Aris Theophilakis, som går inn i en 100 prosent stilling som faglig leder.

- Gjennom lang tid har vi i Palmesus diskutert hvordan å klare både inkrementell og radikal innovasjon, og det ene tok det andre når vi analyserte næringskjeden. Dette er noe helt nytt og morsomt å være med på, og jeg tror jeg kan bidra både internt og ut mot kunder, sier Theophilakis til Kampanje.

Etter at han selv startet og drev reklame- og mediebyrået Futatsu Industries i 12 år, meldte han sin avgang i 2018 for et engasjement hos Birkelunden Investeringsselskap, hvor han blant annet opererte som strategi- og markedsdirektør hos Skeidar. De siste fire årene har han også sittet i styret til holdingselskapet, Nakatomi Enterprises, som blant annet eier Palmesus.

- Etter å ha vært på kundesiden siden slutten av 2018 er dette et nytt kapittel, og jeg gleder meg til å være en del av et integrert miljø med så mange hyggelige og dyktige folk, fortsetter Theopilakis.

Samlet omsetning på 150 millioner kroner

Nå blir han en del av et tverrfaglig miljø på totalt 36 årsverk og med en omsetning i 2019 på rett i overkant av 150 millioner kroner. I tillegg har de også inngått en partneravtale med mediebyrået Carat.

- Vi rekrutterer også nye folk utenfra med tyngde innenfor digital trafikkstyring og sosiale medier, blant annet fra Try og 07 Media. Totalt er det snakk om fem nye fjes som kommer inn døren i denne omgang, forteller Joakim Coward-Hanssen som selv er ett av de nye fjesene.

Han går inn i rollen som daglig leder fra første august av, og forlater stillingen som administrerende direktør i ScanTrade, den norske importøren av blant annet Umbro.

Coward-Hanssen har tidligere fartstid som både leder og rådgiver i reklamebransjen, og kjenner dermed godt til Theophilakis fra før av, og vet hva de har fått med på laget.

- Han er en utrolig kompetent mann når det gjelder strategisk prosess og et sterkt kreativt hode når det kommer til å skape bra reklame og effekt. Han vil bli en faglig påle i systemet, og vil ha ansvar for strategiske og kreative prosesser. VI er utrolig stolte over at han er med på laget, det er en stor styrke.

- Ingen kan alt dette like godt som denne gjengen

Daglig leder i Palmesus, Leif Fosselie, mener de nå får et helt nytt og unikt miljø i Norge. Han går selv inn i rollen som strategisk rådgiver i tillegg til å være en av de største aksjonærene i det nye selskapet. 

Det ferske byrået har som mål å betjene kunder med behov for konsepter fra web og reklame til live kundeopplevelser.

- Vårt fokus vil være å skape det vi kaller avgjørende øyeblikk for våre kunders kunder, enten gjennom sosiale medier, reklame, event eller lengre typer sponsorprodukter. Ingen kan alt dette like godt som denne gjengen, sier han til Kampanje.

Fra før av har Palmesus jobbet tett med Headliner. Siden 2018 har eventbyåret hjulpet kunder og sponsorer med å aktivere sin merkevare under strandfestivalen. Headliner inngikk for øvrig i samme konsernstruktur som Fundament, hvor Palmesus satt med en aksjepost på 20 prosent i morselskapet Fundament Holding.

- Palmesus blir en av flere arenaer hvor vi hjelper våre kunder. Eksempelvis så er det snakk om at man gjør mer for sponsorene til Palmesus, hvor man lager digitale og kreative kampanjer i forkant for å oppnå bra aktivering under festivalen, og måling i etterkant. Det blir mer sømløst og ett kontaktpunkt, forteller Coward-Hanssen.

Møter korona-motbør: - Vi kjører uansett på

Det ferske byrået har derimot møtt motbakke i oppstarten, og måtte på grunn av korona-situasjonen utsette lansering, som var tiltenkt i april. I tillegg blir det heller ingen Palmesus-festival i år, som med sine rundt 90 millioner kroner i omsetning i 2019, utgjør 60 prosent av omsetningen til det nystartede selskapet. 

- Får det konsekvenser for oppstarten av NosleeptilBrooklyn?

- Dette ble bestemt etter nye retningslinjer i mai, og vi lanserer nå, så det har ikke stanset oss, men vi har måttet utsette det. Det blir konsekvenser, men vi kjører uansett på. Det skal ikke bli en brems for vår del, svarer Coward-Hanssen.

Selv om det ferske selskapet nå dypper tåen i et marked som preges av en lavere investeringsvilje blant annonsørene, føler han seg trygg på at det er behov der ute.

- Det er klart at man vet aldri helt hvordan effektene vil bli i etterkant, og det har jo nå være flere bransjer som har slitt, men vi er ganske trygge på at det nå er viktigere enn noengang og ha en leverandør som kan hjelpe med merkevarebygging. I tøffe tider kuttes det som regel i markedsbudsjettene før personalet, og noen bedrifter vil nok gå dukken under Coronakrisen, men det vil alltid være behov og vi har nå en bredde i det vi kan levere. Det blir et fremmedelement for alle å forholde seg til, men vi er ikke mindre offensive av den grunn.

Aris Theophilakis er tilbake - starter nytt byrå sammen med årets sponsorobjekt