Det norske dataleverandøren og tilbyderen av markedsundersøkelser i Nord-Europa, Norstat, kjøper det sveitsiske selskapet, TestingTime.  Dermed styrker selskapet sin posisjon i Europa. Analyseselskapet, som ble etablert i 1997, har siden starten etablert virksomhet i Danmark, Sverige, Finland, Estland, Latvia, Litauen, Polen, Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Nederland og Italia.

Sammen vil de to selskapene genere en omsetning på 600 millioner kroner med god lønnsomhet.

- Vi har jobbet sammen med TestingTime-teamet i mer enn ni måneder, og blitt enormt imponert over deres digitale og automatiserte, do it yourself-løsninger. Videre har deres fokus på å utvikle og skape gode kunde- og brukeropplevelser vært avgjørende, sier Erling Eriksen, konsernsjef i Norstat.

Testing Time tilbyr en selvbetjeningsplattform, og er en ledende leverandør av testbrukere og andre studiedeltakere til kvalitative og kvantitative undersøkelser, spesielt innenfor user experience. TestingTime har hovedkontor i Zürich med kontorer i Tyskland, Storbritannia og Frankrike.

- Oppkjøpet av TestingTime er i tråd med våre strategiske mål. Vi har en klar ambisjon om geografisk utvidelse i Europa, både gjennom organisk vekst og oppkjøp, sier Eriksen.

TestingTime vil bli en del av Norstat-gruppen, men vil operere som en egen organisatorisk enhet med eget merkevarenavn, ledet av medgründere Reto Lämmler (CEO) og Oliver Ganz (CTO).

- Siden vi startet TestingTime har vår visjon vært å styrke samarbeidet mellom de som jobber med UX og markedsanalyser. Begge har én jobb: forstå brukerne og bidra til å bygge produkter og tjenester folk elsker. Dette oppkjøpet markerer et stort skritt fremover mot denne visjonen. Vi er veldig stolte over å bli en del av Norstat. Det er en perfekt match, både kommersielt og kulturelt, sier TestingTime-sjef Reto Lämmler. 

Norstat-konsernet hadde en omsetning på 485 millioner kroner i 2020 og hentet ut solide 88,5 millioner kroner i overskudd.