Coca-Cola slipper nå både ny brus og en ny kampanje. Det er den sukkerfrie varianten av Coca-Cola som nå kommer i nytt design, og ikke minst med ny smak. Det nye produktet skal ifølge selskapet selv være enda mer lik original Coca-Cola både i utseende og smak.

- Hvorfor endrer dere nå smaken på Coca-Cola uten sukker?

- Denne nye smaken ligger tettere opp mot den originale smaken, og er et ledd i vårt arbeid med nå flere med våre sukkerfri varianter. Dette er en del av arbeidet vi kontinuerlig gjør for å redusere mengden sukker på tvers av våre drikker, sier Tonje Haugen, markedssjef i Coca-Cola Norge til Kampanje.

Markedssjefen tror endringen vil bli tatt godt imot av forbrukerne.

- Vi tror mange vil like både det nye designet og den nye smaken, som har fått veldig positive tilbakemeldinger i smakstester. Det er også denne vi ønsker å engasjere med i forbindelse med produktlanseringen. Vi ønsker å skape litt debatt, og i ekte coke-spirit inviterer vi alle til å prøve den, og gjøre opp sin egen mening. Vi ønsker at forbruker skal dele sin mening med hverandre, og selvfølgelig også oss, sier Haugen.

Les også: Coca-Colas PR-sjef slutter: - Savnet å jobbe tettere på det politiske feltet

Lanserer ny film
Dette er en av de største kampanjene Coca-Cola gjennomfører i år, og kommunikasjonen vil være synlig på tvers av all kanaler. Neste uke går også kampanjens reklamefilm på luften.

På spørsmål om den ferske reklamefilmen er rettet mot et yngre publikum svarer markedssjefen følgende:

- Den er siktet mot alle.

Se filmen først her:


Slått av Pepsi Max
I det sukkerfrie brusmarkedet står Pepsi Max for 51 prosent av totalsalget, ifølge Ringnes.

- Er dette et forsøk på å vinne rollen som markedsleder i det sukkerfrie brusmarkedet?

- Når vi endrer smaken er det fordi vi føler at den nye varianten vil gjøre at enda flere blir glade i denne sukkerfrie varianten. Vi håper at de fleste som har likt den forrige utgaven av Coca-Cola uten sukker også vil like denne – og at også de som i dag ikke drikker Coca-Cola uten sukker, også vil prøve den, og like den, sier Haugen.

Les også: Coca-Cola gjør reklame-comeback etter koronakrisen

- Er det også et forsøk på å vinne en posisjon her?

- Vi vurderer dette opp mot vår utvikling av vår egen portefølje. Dette er et av en lang rekke tiltak vi gjennomfører for å redusere mengden sukker på tvers av våre drikker. Vi har jobbet i flere år med å reformulere og innovere slik at folk skal ha stadig flere varianter med lite eller uten sukker å velge mellom, tilpasset deres situasjon og behov.

- Kan du si litt om utviklingen for Coca-Cola uten sukker i Norge de siste årene?

- Coca-Cola uten sukker er et svært populært produkt, men når det gjelder salgstall, utvikling og andeler kan vi dessverre ikke oppgi dette av konkurransemessige hensyn. 

Les også: Coca-Cola vraker Zero-merkevaren: - Helt feil, mener BI-professor

Markedssjef:

Tonje Haugen er markedssjef i Coca-Cola Norge.