Som Kampanje kunne skrive i går så har store kjeder som Kid, XXL og Nille stengt butikkene på Østlandet og flere hundre har mottatt permitteringsvarsel. Men selv om mediehusene har mottatt enkelte kanselleringer og mer avventende annonsører, så er det også dem som velger å tråkke på bremsen.

- Nei, vi drar ikke i bremsen, men gir tvert imot gass for å vise frem Nordens største nettbutikk på sport. Vi har fylt opp nettbutikken med enda flere gode varer og gjør det superenkelt å handle på nett, sier den nye kommersielle direktøren i XXL, Kjersti Jamne, til Kampanje.

Les også: Salgsdirektør om korona-stengte butikker: - Det er litt nedtur, men ikke samme dramatikken som sist

Da koronapandemien sendte Norge inn i sin første delvise lockdown i mars i fjor, startet det en debatt om hvorvidt det lønte seg å øke markedsføringstrykket eller redusere i krisetider.  

Jamne sier kjeden nå går ut med et nytt kampanjetilbud denne ukene som tilbyr gratis levering til alle kunder i utsatte områder.

- Vi strekker oss langt for å tilby kunden en trygg handel. Derfor har vi gått sammen med Bring for å tilby gratis frakt til alle kunder i Oslo og Viken denne uken. Tilbudet gjelder for alle varer under 35 kilo, og kundene kan få varene levert helt hjem eller til nærmeste postkontor. Dette er noe vi også løfter frem i markedsføringen vår, både i nyhetsbrev og i sosiale medier, sier Jamne.

Les også: - Ikke være redd for å snakke om at du har tilbudsvarer, folk ønsker fortsatt å gjøre en god handel

En rekke selskaper og kjeder er sterkt rammet av de nye koronatiltakene og Varner-Gruppen har måttet stenge 83 klesbutikker, mens Nille stengte 80 butikker på Østlandet og Kid Interiør 38 butikker. 

XXL er derfor ikke den aktøren som er hardest rammet hva gjelder antall stengte butikker.

- Vi har 37 butikker rundt i hele landet. Selv om ni er stengt, så holder de fleste butikkene våre åpent som normalt. Nå vurderer vi fortløpende nye løsninger som kan gjøre det trygt og enkelt å handle hos oss, og ser også på om vi kan tilpasse henteløsninger i butikk innenfor myndighetenes føringer og anbefalinger, sier Jamne.

Drar ikke i brekket:

i har fylt opp nettbutikken med enda flere gode varer og gjør det superenkelt å handle på nett, sier den nye kommersielle direktøren i XXL, Kjersti Jamne, til Kampanje.