Tidligere i år ble helseutfordreren Maja.no startet, og har siden det fått med seg flere erfarne hoder fra byråbransjen. De driver med helsetjenester for kvinner, og har rukket å ta seks prosent av prevensjonsmarkedet i Norge. Selv mener de at de skal klare 33 prosent innen ett år. I Oslo er markedsandelen større, og det er i storbyene det satses.
 
- Vi ser at vi får mer igjen for reklamepengene våre i Oslo. Det er også her vi kan tilby de beste løsningene med utskriving av resept og hjemlevering av medisiner samme dag, sier daglig leder Harald Dobloug.
 
Oppstartsselskapet går nå ut med sin første store kampanje, hvor de blant annet tøyser med Kolonial.no med teksten «Litt som kolonial.no, bare for tissen din». Kampanjen vil ha stor dekning utendørs. Dette er første gang de gjør noe i så stor skala og på en slik flate.

Ny bransje:

Etter over to år som kreativ leder i Good Morning Naug, tidligere Naug & Venner, har Martine Flatlie begynt som markedsdirektør i helse-startupen Legevisitt.

- Parallellen er nyttig
Markedsdirektør Martine Flatlie i Legevisitt, som driver Maja.no, forteller at de fortsatt er en ganske ukjent aktør for mange, og at det derfor er viktig for dem å kommunisere tydelig hva og hvem de er.
 
- Parallellen til Kolonial er nyttig. Vi har en ung og leken profil, så vi regner med at folk skjønner at dette gjøres med et glimt i øyet, forteller hun.
 
- Er dere redde for at Kolonial skal reagere negativt på kampanjen?
 
- Vi håper og tror de tar det med et smil. Det er et kompliment, understreker hun.
 
Kampanjen er utviklet i samarbeid med Morgenstern, og går på med fullt trykk i dag.

Flatlie tror den kan være ganske oppsiktsvekkende for mange, når det gjelder budskap og språk. Videre forteller hun at de vil ligge i front når det kommer til åpenhet og inkludering, for å fjerne stigmaet rundt helsetjenester for kvinner.
 
- Vi skal snakke et språk alle forstår, og vi skal kjempe for at alle kvinner får tilgang til like god helsebehandling og informasjon, sier hun.

Les mer: Martine Flatlie forlater byråbransjen - investerer i norsk helse-startup

- Ble ikke informert
Mari Hoftun, markedssjef i Kolonial.no, synes det er hyggelig at den digitale helsetjenesten tar dem med i sin nye kampanje.
 
- Vi heier på utfordrerne, så dette synes vi bare var morsomt, sier hun.
 
Hun forteller samtidig at de ikke ble informert om kampanjen i forkant.
 
- Vi visste ikke noe om dette på forhånd, men vi ønsker de bare masse lykke til med kampanjen, sier markedssjefen.