Årets Markedsfører skal deles ut for 21. gang av MFO Markedsføringsforeningen i samarbeid med BI og Markedsforbundet. Søknadsfristen for å melde seg på årets kåring er 12. februar.

- Vi er selvfølgelig veldig spente på hvilke søknader som kommer inn i et år der mange har måttet endre på mye, også markedsstrategien. Vurderingskriteriene er likevel de samme - det handler om det sterke, helhetlige arbeidet med innsikt og strategi som gir effekt, sier juryleder og nestleder i Markedsføringsforeningen i Oslo (MFO), Anders Bakke Ingebrigtsen. Han jobber til daglig som markedssjef i ReMarkable.

I fjor var det Sats som vant den prestisjefulle prisen.

Les mer: Treningssenterkjede kåret til «Årets markedsfører» - slår McDonald’s og Vipps i finalen

For å finne årets vinner har juryleder Anders Bakke Ingebrigtsen fått med seg en bredt sammensatt jury. Den består av:

  • Fagleder: Nina Veflen (BI)
  • Kristine Abrahamsen (SATS, fjorårets vinner)
  • Kristian Kristiansen (SMFB)
  • Monica Paulsen Ygre (Freia Mondelez)
  • Petter Høie (Facebook)
  • Rachel Sande Jacobsen (Fjellsport)
  • Steinar Holmedahl (Atea)
  • Marie-Louise Alvær (PHD)
  • Tarjei Espolin Johnson (Minimeis)

MFO forteller om et økende antall søknader til prisen de siste årene.
 
- Det er ingen tvil om at prisen henger høyt for mange. Spesielt internt i markedsavdelingene hører vi om stor stolthet over å nå opp i kåringen, siden prisen reflekterer det systematiske arbeidet gjennom året - ikke bare enkeltområder eller en spesiell kampanje, sier Ingebrigtsen. 

Nytt av året er at MFO også deler ut sølv og bronse.

- De nye valørene er en naturlig manifestasjon av at juryen alltid har nominert tre kandidater til hovedprisen. Utmerkelsene vil være tilgjengelig som diplomer til både kunde og byrå, i tillegg til en spesialdesignet statuett til Årets Markedsfører.