Tine har Norges sterkeste omdømme ifølge Ipsos Omdømmemåling, som blir offentliggjort i formiddag. 

Samvirket har høyest andel godt inntrykk på 89 prosent. Det er en vekst på syv prosentpoeng fra i fjor, og ifølge Ipsos er dette en fremgang man sjelden ser hos bedrifter som befinner seg helt i toppen av omdømmerangeringen.

- Jeg vil rette en takk til hele verdikjeden vår. Et godt omdømme er resultatet av den jobben alle våre eiere og medarbeidere gjør for å produsere og levere fantastiske meieriprodukter fra levende distrikter over hele Norge, sier konsernsjef Gunnar Hovland i Tine i en pressemelding.

Koronapandmeien har økt forbruk av Tine-produkter, og resultatene som ble lagt frem tidligere i oktober viste at inntektene har økt med 1,7 prosent så langt i år.

- Per dags dato har vi unngått at produksjonen og driften har vært rammet av pandemien. All ære til både melkebonden og Tines medarbeidere for dette, sier Hovland.

Tine går dermed forbi fjorårets vinner Coop, som også har en solid fremgang fra 82 til 85 prosent, og NRK, som legger seg på andreplass med 87 prosent. Også det er en vekst fra 82 prosent i fjor.

Les også: Tines nye markedsdirektør gjør store endringer - kutter i staben og lanserer ny design

Vinmonopolet er en gjenganger i toppen av norske omdømmekåringer, og også denne gangen gjør de det skarpt med 85 prosent, opp fem prosentpoeng fra i fjor.

Datainnsamlingen ble gjennomført i perioden 15. april til 10. juni 2020. Utvalget er landsrepresentativt for befolkningen over 18 år, og resultatene er vektet i henhold til alder, kjønn og geografi.