Det bekrefter markedssjef i Volkswagen Personbil, Thomas Mietinen, overfor Kampanje. 

Han avkrefter at dette er et pålegg de følger fra moderkonsernet, som meldte sin boikott onsdag denne uken. 

- Dette er en oppfordring globalt, som vi har valgt å støtte opp om lokalt, sier Mietinen til Kampanje. 

- Gjelder dette også for de andre bilmerkene Møller-gruppen importerer?

- Vi følger opp Volkswagen sin boikott, og det vil da gjelde alle Volkswagens merker, også de andre merkene vi har på huset, svarer Mietinen. 

De vil med dette stoppe all annonsering ut juli, og blir nå den andre norske annonsøren som har meldt seg på den internasjonale boikotten, etter at Bergans annonserte sin boikott i går. 

Les også: Bergans stanser all annonsering på Facebook og Instagram

Flere norske annonsører avventer
Kampanje har tidligere omtalt at flere av verdens største annonsører som Coca-Cola og Unilever har valgt å stanse all annonsering hos Facebook og andre sosiale medier for å sette press på plattformene til å få bukt med hatprat og rasisme.

Les også: Coca-Cola stanser annonsering på sosiale medier

Onsdag denne uken annonserte også Lego at de ville boikotte Facebook. 

De norske annonsørene har dermed valgt å sitte på gjerdet, og nesten samtlige av de Kampanje har snakket med den siste uken har fortalt at de gjør fortløpende vurderinger underveis. 

Les mer: Norste stor-annonsører blir ikke med på Coca-Colas reklameboikott av Facebook (abo.)

Etter at Bergans annonserte sin boikott torsdag ettermiddag, meldte også flere norske organisasjoner som Norges Røde Kors og Strømmestiftelsen, at de også kutter annonsering på Facebook.

Rune Paulseth (Mal_980x674).jpgTror ikke på boikott: Facebook Norge-sjef Rune Paulseth. Foto Eivor Eriksen. 

Facebook-sjef tror ikke på boikott
I en e-post til Kampanje torsdag ettermiddag, skrev Facebook Norge-sjef Rune Paulseth at «vi vet vi har mer jobb å gjøre med negativt innhold på plattformene våre».

- Vi vil nok sannsynligvis aldri havne i en posisjon der vi slipper å se den type innhold helt, sa Paulseth til Kampanje. 

Han peker på at de ikke ønsker hatefullt innhold på sine plattformer, og at det ikke finnes insentiver for at det skal finnes der. 

- Derfor har vi samarbeidet med myndigheter, partnere, eksperter og våre annonsører i mange år for å videreutvikle regelverket, slik at vi kan finne den rette balansen mellom ytringsfrihet og sikkerhet, og for å sikre at vi har oppdaterte regler. Vi mener at å minimere mengden innhold som bryter med våre regler, er den viktigste måten å forhindre at folk blir utsatt for ulovlig eller krenkende innhold, sier han. 

Han tror derfor ikke at en boikott er den rette veien videre. 

- Selv om vi åpenbart respekterer enhver annonsørs beslutning om å velge dette. Dette er vanskelige saker der alle har en felles interesse for å finne de beste løsningene.