For en herlig trio dere er, Christian Steen, Haakon Dahl og Alf Bendixen. Tusen takk for oppmerksomheten. Og for utfordringen. Som «Norges største utfordrer» tar vi den på strak arm.

Vi regnet med at «Norges største utfordrer» skulle stå ut og skape engasjement, men kanskje ikke så fort. Ikke allerede fem minutter etter at kampen er i gang og før vi har vært borti ballen. Historien får vise om dere tok feil eller ikke. Tar vi feil skal vi være de første til å innrømme det og ikke minst gjøre noe med det. Men, ikke før vi har spilt ferdig. Og ikke før de reelle dommerne, nemlig kundene våre, har fått oppleve at vi spiller denne kampen for dem.

Vi har en ambisjon om å bli Norges største utfordrer. Både Get og Telia startet som utfordrere.

Vi var først i verden med 4G. Vi har akkurat lansert landets raskeste hjemme-internett og gleder oss til å høre hva kundene mener. Vi gjorde spoling midt i landskampen mulig, og jaggu meg var vi også først med å gi mobilbrukerne fri tale og SMS. Forrige uke lanserte vi Norges råeste mobilprodukt med ubegrenset data og fart.

Å utfordre ligger som et DNA i vår kultur, som nå skal forløses i å gjøre det enklere for kundene våre. Vi tror at vi er små nok til å jobbe litt raskere, og store nok til å bety mye for mange.

Vi finner det overraskende at dere antar at «Norges største utfordrer» er et reklamekonsept og at vi ikke har tenkt lenger.

Så kom igjen, Steen og Bendixen – sleivspark eller ikke, dere vet bedre enn dette? Vi er i stuss på måten dere dømmer oss uten å kjenne til helheten i det vi sier og gjør. Vi finner det overraskende at dere antar at «Norges største utfordrer» er et reklamekonsept og at vi ikke har tenkt lenger. Det minst viktige med merkevarebygging er reklame. Det viktigste er hvordan vi 2.300 ansatte klarer å prioritere det som til enhver tid er viktigst for kunden og at Norges største utfordrer blir en del av vår ryggmargrefleks. Vi skal holde fast i innstillingen om at det alltid finnes måter å gjøre jobben og hverdagen enklere og bedre for kundene våre. Avis, Nike, Pepsi og T-Mobile i USA har klart det. Som du sier, Steen. The proof is in the pudding. Og vi har en plan. 

Dahl. Vi forstår at dette kan virke som en enkel kamp. Men, det er det dessverre ikke. Kampen mot TV 2 handler definitivt om å utfordre, vi utfordrer de etablerte spillereglene mellom innholdsselskaper og distributører. Vi kan ikke se at TV 2 verken har økt produksjonsbudsjettene sine, antall programmer eller hatt en økning på sine kanaler. Er det da fair at du skal betale mer? At de legger det som er mest populært bak betalingsmurer? Selv når de får en halv milliard i statsstøtte som allmennkringkaster. Burde ikke alt deres innhold være tilgjengelig for alle? Vi ser mer innhold enn noen gang. Vi ser bare ikke så mye på TV 2 lenger. Mange av våre kunder heier på det vi nå står i, andre er misfornøyd. Vi forstår godt at dette er frustrerende. 

Som du sier så har du manglende erfaring fra internasjonalt diplomati, men kommer likevel med en del tips til hvordan vi skal oppnå en ny mulighet. Tusen takk for innspill. Jeg kan opplyse deg om at det mangler ikke på møter eller telefonsamtaler. Vi har sagt vi kan møtes daglig for å få til en løsning, men det vil ikke Egmont-eide TV 2. 

Vi mener at vi tar opp kampen på vegne av våre kunder, og jeg er temmelig sikker på at våre konkurrenter, de andre distributørene, heier på oss fra sidelinjen. Dette handler om valgfrihet for våre kunder, og det handler om å få endret et avtale- og prissystem som fullstendig har gått av skaftet. Vi ønsker å tilby allmennkringkasteren TV 2 til våre kunder, men ikke for enhver pris. Det som skulle være en reklamefinansiert TV-kanal har i prinsippet snart blitt en distributørfinansiert TV-kanal. Slik kan det ikke være. Ja, det koster oss en del negativ omtale, men vi tør å ta kampen. Vi tør å stå for noe. Fordi vi tror at vi vinner på det, i det lange løp. Haakon, jeg skulle så gjerne gitt deg Premier League i dag, men dessverre ikke for enhver pris. Thank me later! 

Vi er enige om at «Norges største utfordrer» er en stor og krevende rolle å fylle. Det fordrer at vi kontinuerlig forstår og tilpasser oss endrede kundebehov, at vi utfordrer etablerte sannheter og løser opp låste adferdsmønstre med ett mål for øye: Å gjøre det enklere og bedre for kundene våre. For å få dette til må vi utfordre oss selv, men også de vi samarbeider med – herunder TV 2. Det gjør vi verken ved å sitte stille eller løpe etter. Det gjør vi bare ved å gå foran, ved å være modige og bry oss, og ikke minst utfordre. Dette krever mot, tålmodighet og vilje til å tenke annerledes. Og det krever fokus, størrelse og muskler. Så får vi se når dommer’n blåser om vi får nye fans eller går på en smell. 

Jeg tar på meg drakta igjen, og kaster meg inne i matchen. Snakkes!