Innholdsbyrået Newslab, som blant annet har investeringsselskapet Venture Factory på eiersiden, har lagt bak seg et 2018 som viser 23 prosent vekst i omsetningen som dermed gikk opp fra 13 millioner kroner i 2017 til 16 millioner kroner i 2018.

I går skrev Kampanje også om Bonnier-byrået Spoon som hadde en vekst i omsetning på 18 prosent.

Les også: Bonnier-byrå nærmer seg 50 mill. i omsetning - men henger etter med lønnsomheten

Gjør mer rådgivning
Til Kampanje forteller daglig leder Kristiane Roe Hammer at det nok i første rekke er økningen i video-produksjon som har ført til at tallene ble såpass mye bedre i 2018 enn i 2017.

- Det er jo både det at vi har nye kunder, mer jobb med eksisterende kunder, men ikke minst begynner satsingen på video å gi resultater. Vi driver også mer med rådgivning enn tidligere, sier hun.

Av videooppdrag de gjør for kunder i dag, er det i utgangspunktet video tilrettelagt for sosiale medier det er størst etterspørsel etter. Det er opprettet en egen videoavdeling i byrået.

- Videoinnholdet vi lager, er mye spennende. Hver eneste dag leverer vi klipp til sosiale medier, selv om vi også lager for eksempel instruksjonsfilmer, dokumentarer og mer fiksjonspreget innhold, forteller Roe Hammer.

Resultatet økte med 133 prosent fra 1,5 millioner kroner i resultat før skatt i 2017 til 3,5 millioner kroner i 2018.

Samlet til fest:

Her er de ansatte i Newslab samlet til sommerfest for kort tid siden. Foto: Newslab

- Vi har aldri vært så mange
Av nye kunder i fjor, kom blant annet Elkjøp inn på tampen av året, men også Thon Shopping, Canal Digital og Innovasjon Norges «The Explorer» kunne føyes til lista i fjor. Blant kunder som forsvant ut døra, var tv-kanalen Fox i Norden.

I tillegg har de merket at kundene har noen endrede behov.

- Før hadde vi mange kunder som ønsket innhold som et tillegg til store reklamekampanjer. Nå får vi stadig flere som ser godt innhold som selve navet i sin markedsstrategi, og som ønsker å bruke oss mer strategisk og til flere typer produksjon, sier Roe Hammer.

Newslab ble startet i 2015, og i 2016 kom Even Aas-Eng og Venture Factory inn på eiersiden. I dag består staben av 16 ansatte.

- Ja, det stemmer - og enda flere er på vei inn døren, vi har faktisk begynt å se etter nye lokaler, bekrefter hun.

Her ser du tallene til Newslab for 2018. Alle tall i MNOK. 

Newslab 2018 2017 Endring i prosent
Omsetning 16,0 13,0 + 23
Driftsresultat 3,5 1,5 + 133 
Resultat før skatt 3,5 1,5 + 133

Les også: Nytt mediehus dobler omsetningen - men går fortsatt med millionunderskudd

Vil ikke ha bannerannonser: Investeringsselskapet Venture Factory har samlet sine mediesatsinger under paraplyen Venture Factory Media og lever utelukkende av såkalt innholdsmarkedsføring. Her medeier Even Aas-Eng foran redaksjonen i nettavisen Filter Nyheter. Foto: Eivor Eriksen.