Påskesalget har alltid vært superviktig for Solo som drar inn rundt 20 prosent av årlig omsetning i løpet av høytiden. I år ser det bedre ut enn noen gang med drømmepåske, strålende sol og en splitter ny reklamefilm. 

Halvveis ut i påskeuka ligger det an til et rekordsalg av den populære brusen og totalt seks millioner liter med den gule brusen er kjørt ut fra lageret til Ringnes, kan Solo-sjefen i Ringnes fortelle.

- Foreløpig har vi kun fakta om hvor mye som har blitt kjørt ut fra Ringnes til kunder og dette salget skyldes i stor grad at kjedene har hatt stort fokus på Solo, en stor tro på at fantastisk påskevær bidrar til stor etterspørsel og veldig gunstige priser på Solo, sier merkevaresjefen Maria Heimisdottir Brennodden.

Med tanke på det viktige påskesalget, var det derfor ikke overraskende at Solo tidlig i april gikk på lufta med en helt ny reklamefilm og et nytt kommunikasjonskonsept som handler om «å gå solo».

Lover rekordsalg:

Aldri før er det kjørt ut mer Solo fra Ringnes enn før påsken i år. - Drømmeværet kommer til å sørge for tidenes beste påskesalg for den gule brusen, sier sjef for Solo i Ringnes, Maria Heimisdottir Brennodden.

- Budskapet fenger
Heimisdottir  Brennodden sier tilbakemeldingen så langt tyder på at man har truffet med filmen.

- Det er ingen tvil om at budskapet om «å gjøre din egen greie» fenger og at publikum opplever at Solo er troverdig avsender, sier hun.

- Kan du si noe om hvor mye den nye reklamen har bidratt til rekord salget?

- Vi skal evaluere det nye kampanjekonseptet når vi har mer data men vi har fått litt innsikt fra de digitale kampanjene og der er tilbakemeldingen at kampanjen leverer veldig bra og godt over snittet. Og det som er utrolig stor positiv overraskelse er hvor god respons vi har fått på vår relansering av Solofondet. Etter fem dager har vi fått inn nærmere 500 søknader til Solofondet og det er langt høyere enn vi hadde forventet, sier hun. 

I den nye reklamefilmen er budskapet denne gangen er at enten du er utkledd som en pølse i en prinsessebursdag eller synes gult er kult og stiller opp i knallgul dress på et toppmøte med andre regjeringssjefer, så må du gå for din greie.

Sed den nye Solo-reklamen til reklamebyrået Try her.

Den nye filmen bryter tvert med tidligere reklamekampanjer av den mer spektakulære sorten der Solo i ulike reklamekampanjer og PR-stunt  skulle vinne verden.

Les mer om den nye reklamestrategien til Solo: Vil ikke lenger være verdensberømt – nå blir det mer «norsk» Solo-reklame (abo.)

Var større enn Coca-Cola
Solo har vært på markedet siden 1934 og har alltid hatt en spesiell plass hos den norske forbrukeren. Solo er den absolutt største norske brusen og fram til 1960-tallet var den større enn Coca-Cola i Norge. På det meste hadde Solo en markedsandel på hele 25 prosent i Norge. Men da de internasjonale gigantene entret scenen, ble konkurransen tøff. I løpet av 60-tallet ble Solo passert av Coca-Cola, og seinere Pepsi, på salgsstatistikken.

I dag har appelsindrikke i dagligvarehandelen bare 8,5 prosent i volumandel, mens de brune coladrikkene har opp mot 60 prosent av brussegementet. Men i appelsinsegementet er fortsatt Solo kongen og brusen har med den sukkerfrie varianten Solo Super til sammen 60 prosent volumandel i dette segmentet.

- Veldig gledelig er det at stadig flere har fått øynene opp for Solo Super som er uten tilsatt Sukker. Solo-fansen har lenge tviholdt på originalen i påsken, men i år står faktisk Super for 34 prosent av volumet. Det vil faktisk ikke overraske meg om den allerede neste år  passerer sukkervarianten. I Oslo er den allerede størst, sier hun videre.